JEZUS KOMT MIJ HALEN

Ja ja, het is zover, het moment van afrekenen is daar. Dat ik in de hemel kom is zo klaar als een klontje. Zo’n hartelijke en sympathieke vent kunnen ze wel gebruiken tussen die miljarden lui die afgelopen eeuwen het aardse verwisseld hebben met het hiernamaals. Wel druk daarboven lijkt mij, moet een goed logistiek systeem zijn wil je elkaar nog weten te vinden. Dit alles bedacht ik toen de auto kwam voor rijden om mijn motor op te halen en op de deur van die auto de naam van de zoon van …….. vermeld werd.

Ja, Jezus zelf kwam om mij op te halen.

Echter de reis ging naar Huesca een stad zuid van de Pyreneën naar de BMW-dealer. Ook leuk toch …… kan ik achteraf vertellen want de veronderstelde ellende aan mijn motor bleek slechts een gaatje in de uitlaat welk simpel gedicht kon worden waarna ik zonder kosten mijn reis kon voortzetten.

Een dag ervoor was ik al in de Pyreneën in het plaatsje Pobla de Lillet waar je de “jardin de Artigas” vindt ontworpen/aangelegd door Gaudi. Een zeer aparte tuin met mozaiek, sculpturen, een grot, vreemde bruggetjes etc. Niet heel groot wel zeer apart en eigenlijk wel te verwachten als je de architectuur van Anthonie Gaudi kent.

De volgende dag naar Pau in Franrijk maar nog steeds in de Pyreneën wel via het dorpje Canfranc. Via motorvriend René ooit vernomen dat daar in het nog spaanse deel een station ligt, majestieus, stijl Kurhaus en ooit in 1912 geopend door de spaanse koning Alfonso de XIII en sindsdien nauwelijks gebruikt. Een gigantisch bouwwerk tussen de bergen op c.a. 1100 meter hoogte en thans behoorlijk in verval. Een heel bizarre setting eigenlijk waardoor toch wel apart om te aanschouwen.

Eenzame motorrijder bezoekt Canfranc.

Onderweg hier naar toe komend vanaf Jaca tref je het motormekka aangaande wegen en scenery. Het rijden daar met perfect asfalt, schitterende bochten en dito landschap is ongeevenaard.

En helemaal alleen voor jou.

Inmiddels na een hotel in Pau beland in de Dordogne nabij Bergerac bij Cisca en Wim. Twee dagen staan gepland hier in hun leuke huis op de heuvel en morgen verder.

Eerst nog even wat arbeid verrichten aan hun huis en dan laten ze mij los voor weer nieuwe avonturen …………….. nou ja.

WEER FF TIJD VOOR FILOSOFIE
TERUG NAAR MEPPEL

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.