SANTA SUSANNA BEZOEKEN

Na het mooie hotel in het leuke Playa ‘d Aro zouden wij ook iets zuidelijker willen bivakkeren en huurden wij een appartement in Santa Susanna. Dit appartement was zeer ruim met o.a. drie slaapkamers, twee badkamers en een zwembad. Parkeerplaats voor de deur, niet slecht dus. Wel af en toe lawaai van jeugdige bovenburen en een matig uitzicht. S.Susanna bestaat hoofdzakelijk uit torenflats als hotel waar wij gelukkig nog ver vandaan zaten maar ’t uitzicht is dan niet bijster. Fietsen bij ons, dus deze gebruikt om de zaken eens te gaan verkennen. Nou dat nam niet veel tijd in beslag. S.Susanna heeft een lang zeer smal strand met daar aan gelegen de eerder genoemde torenflats waarbij de tuinen daarvan volledig vol lagen met gasten op ligbedden. ’t is dat er geen dak boven zat anders had je het idee van een sporthal met daklozen na orkaan o.i.d. Hier en daar wat vermaak via een tafeltennistafel o.i.d. kortom een intelligent mens wil er niet gezien worden.

Het rijtje hotels voorbij fietsend kom je bij de camping waarbij eerst rij aan rij een zooi campers, dan een zooi caravans v.v. voortent, kunststof tuinmeubels met tafelkleedjes van hetzelfde materiaal, dikke uitgezakte lichamen zelfs een enkele tuinkabouter en diverse perceeltjes omgeven met gaas want ja het hondje mag natuurlijk niet ontsnappen. Ook hier het motto “snel doorfietsen ” maar dan had je dus heel Santa Susanna gehad ook.

Gelukkig hebben wij ons elders kunnen vermaken met o.a. een fiets en wandeltocht door de leuke stad Gerona, een bezoek aan een outletcentre nabij Barcelona waarbij natuurlijk weer de nodige koopjes gescoord werden en kwamen we ‘s-avonds in ons appartement om te slapen en de volgende dag te ontbijten. Zoals eerder al aangegeven zijn we iets eerder dan gepland richting huis gereden omdat Sandra graag bij de uitslag van Daan’s scan-onderzoek wilde zijn. Nog niet van z’n evenwichts/duizeligheids problemen af maar die hersenscan was overigens positief wat natuurlijk al een hele geruststelling was.

De mooie stad Gerona.

Op woensdagochtend om 09.30 uur vertrokken, tanken en de lunch in Valance bij ’t zelfde bakkertje als op de heenweg en ‘s-avonds een hotelletje/restaurantje in een dorpje nabij Langre. De volgende dag verder met een lunch in Houffalize in de Ardennen en tegen vijven koffie op een terras in de buurt van Weert ook hetzelfde terras waar op de heenweg koffie en vlaai gebruikt was. Vervolgens de A2 af tot nabij Amsterdam, stukkie A9 …. rechtdoor IJburg in, diner daar bij Bloem en tegen 22.00 uur weer thuis met weer een leuke vakantie achter de kiezen.

WIR SIND WIEDER DA
VAN HET WESTELIJK FRONT GEEN NIEUWS