DANK ZIJ CORONA

Eerlijk is eerlijk, mede door altijd op zoek te gaan naar goed weer was het vaak zo dat wij in buitenland op vakantie gingen. Nu echter de Covid de grenzen deed sluiten moesten wij wel of thuis blijven of in Nederland zelf iets zoeken waarbij je er achter komt dat ook wij hier heel mooie plekjes kennen. Bovenstaande foto geeft de entree weer van het slot te Arcen met z’n beroemde kasteeltuinen. Maar ook de achterhoek met bijvoorbeeld ‘s-Heerenberg kent een mooi groot kasteel en talrijke mooie gebouwen.

In Zeddam hadden wij een prima onderkomen bij Alby en Linda, een prachtig ingericht appartement waarbij in de rustige achtertuin een prima door de gastheer zelf gebrouwen biertje gedronken kon worden als voorspel voor het diner.

Om de hoek daar bij de Kilderse weg heb je Brinks Pannenkoekenrestaurant. Nu is mijn eerste reactie hierbij ……….pan-nen-koe-ken ??? Dacht het niet …….. totdat ik onderstaand berichtje las.

Ja hallo hé maar dat moest geprobeerd worden natuurlijk ……………………. Het toeval wilde dat Gastheer Alby de volgende dag met een dinerbon van dit restaurant Brinks voor de neus stond . Nou ……..de rest laat zich raden ………

Holy Mozes nogantoe, woorden te kort ……. maar uhhhh ‘k eb ‘m nie helemoal op gepeuzeld gekregen ………

Dat er ook gezond gegeten kan worden lijkt wel duidelijk als je altijd op reis bent met een maatje-36 dus toen wij na Zeddam in Wanssum nabij Venray terecht kwamen bij Yvonne, je zit dan al een tijdje in Limburg moest daar natuurlijk het lokale goud getest worden.

En een terrassen dat ze daar hebben ……………………

Kortom dat Nederland als vakantieland is zo gek nog niet. Daar komt bij dat als je zoals wij o.a. eind juni gaat, er absoluut geen drukte is, geen gezinnen met kinderen, geen bejaarden ( beetje bang wellicht nog voor de corona ) , nee rustig fietsen op mooie paden met relatief weinig volk op de weg. Wij zitten thans over de helft en hebben ruim 160 km gefietst en hebben al menig leuke trip gemaakt. Wordt vervolgd.

BACK AT WORK
DANKZIJ CORONA 2