PELGRIMAGE

Oftewel bedevaart. Met een beetje fantasie zit hier het woord grimas in, je bek vertrekken met enige ironie. Nou arbeiders en overige kanslozen, op de voorlaatste dag van onze tournee, het zou koud zijn maar droog, een wandeling gepland door de mooie omgeving hier. s’morgens ultra-vroeg vertrokken ( 11.00 uur ) en boterhammen mee want er is in deze jungle geen “chez les arc d’or “ of andere frietbakker te vinden. Een wandeling van ( gepland ) c.a. 6 á 7 km werd uiteindelijk 20 km waarbij op het laatst de gieren steeds kleinere cirkels boven ons draaiend een voedzame maaltijd in gedachten hadden. We hebben het uiteindelijk bijna strompelend gehaald op den nipper zoals men het hier pleegt te zeggen en vandaag richting huis gaan we nog lekker even shoppen bij het exclusieve Ikea want ja sloebers uit het vaderland dat kunnen jullie daar in dat verre lockdown-Nederland lekker niet. Dus retour naast de vuile sokken,onderbroeken en nodig te reinigen overige berenvellen nu ook een mooi bankje voor mijn kleedkamer, een nieuw burolampje en nog wat geneuzel. Daarna richting nederland waar geen kroeg open is dus gestopt vlak voor de grens in Neederpelt, een echte kroeg gezocht en gevonden en na de koffie wederom een port besteld alsook een kaasplankje, lekker moppie sixties op de achtergrond en halleluja we kunnen er weer tegen. Zo gezeten in die gezellige vlaamse kroeg moest ik nog een beoordeling schrijven over ons recente verblijf op mijn airbnb-account. Samen bekeken we daarbij op hoeveel adressen wij en ik alleen al geweest waren en voor de juiste statistiek ook maar even de booking.com verblijfplaatsen gecheckt. Als je dan weet dat ik over ruim 4 weken inmiddels acht jaren geleden gestopt ben met ( doen alsof hard ) werken en sindsdien op 104 adressen één of meerdere dagen tot weken verbleven ben en buiten deze organisaties om met motormaatje Rene naar diens huis in Z.O.Spanje, alle keren solo in m’n tentje, de hostels met Huyb en JanCarel in Schotland, Ierland, Noor-Ierland de vakanties naar ( meerdere malen ) Amerika, Zuid-Afrika en Cuba de twee wandeltochten met Esther in Engeland ……….. kortom ik kom in die acht jaren aan minimaal 120 adressen dus ondanks corona zeker 15 per jaar ! Hoezo pelgrimage ?

MANNEKE & JEANNEKE
CORONA CORONA CORONA