MANNEKE & JEANNEKE

Na Leuven, heel leuk, vandaag Brussel, auto parkeren bij ‘t station ( krijg je korting als je de trein neemt ) , kaartjes gekocht bij een automaat en geholpen door een aardige spoorwegmedewerker die daar speciaal voor staat en je wijst op de meest gunstige reisvoorwaarden. Zouden ze bij de NS een voorbeeld aan kunnen nemen. Ja, en dan na 26 min. Brussel …… je loopt het centrum in, wel aardig weer zo na een paar jaar maar eigenlijk is het net als de Kalverstraat. Druk,druk,druk alleen de hordes chinezen en japanners ontbreken nu en eigenlijk allemaal heel oppervlakkig. Na een lekkere koffie in de galerie “ de la reina “ de VVV opgezocht en gevraagd naar de wijk buiten het centrum in de buurt van het la gare du midi waar ik ooit een leuke buurt vond met alternatieve eethuisjes en galerieën en geen chinezen en overige turken. Na overleg tussen drie medewerkers bleek niemand daar iets van te weten dus enigzins verbaasd maar besloten zelf op zoek te gaan en gaande in de vermoedelijk goeie richting kom je dan allerlei leuke plekken tegen. Na een fikse tippel de wijk Marollen gevonden en later op de dag de wijk Zavel waarbij Brussel ineens weer een leuke en interessante stad word.

Belangrijke mededeling voor de ongetwijfeld hordes ooit terugkerende aziaten …… naast manneke pis is er nu ook een Jeaneke pis.

TARGET LEUVEN
PELGRIMAGE