SCHOTLAND EN EEN VALSE START

Als je met JanCarel op stap gaat is het altijd spannend of je wel op tijd komt in bijvoorbeeld de boardinghal /Schiphol ( pap, ben m’n trui vergeten ff een kilometer terughollen naar de vertrekhal ) of eten s’ avonds in Split en daarna de ferry naar Ancona op rijden terwijl de klep achter je al aan het sluiten is, kortom voorbeelden te over, Nu echter was ’t mijn beurt. Afgesproken bij La Place aan de A4 om 11.00 uur, gezellig koffie drinken en plannen maken. Buiten nog ff de bandenspanning aanpassen wat overigens in Monnickendam even daarvoor niet gelukt was. Nou dat ging hier ook niet goed want m,n banden raakten steeds leger en waar in zo’n geval mijn dashboard een oranje driehoek weergeeft ( joh. doe eens wat aan die bandenspanning ) ging er nu een rode driehoek branden in de zin van ’ nu direct stoppen/levensgevaarlijk” kortom enige paniek brak uit want de tijd tikte weg. Enige tijd hierna vonden we het probleem, kregen de banden op spanning en op weg naar Hoek v Holland naar de ferry naar Hull . Racen want we hadden nog 20 minuten voor vertrek over. Helaas aldaar gesloten slagbomen en bij navraag bleek dat wij uiterlijk 45 min. voor vertrek aanwezig dienden te zijn. 273 euro naar de filistijnen. Kun je lang over zeuren maar ” shit happen “ dus opnieuw boeken nu voor de nachtboot dus met hut en maar zorgen dat je de rest van de dag een beetje aangenaam doorbrengt.

Beiden nog nooit geweest bij de Maeslant-kering in de nieuwe waterweg. Deze was te bezoeken inclusief rondleiding en het moet gezegd, zelden iets meer indrukwekkends gezien. Grote groepen/rijen toeristen hatend ( zie vorig bericht ) was deze rondleiding voor slechts een echtpaar, JC en ik dus een verademing. 380 meter breed water wordt daar afgesloten bij storm door twee enorme drijvende soort deuren . Ronduit indrukwekkend waarbij de middag om vloog.

Na deze rondleiding een terras bezocht, aangenaam verpoosd en ditmaal gezorgd dat we om 20.00 aan boord waren. De avond ervoor op het verjaardagsfeestje van Lidwien was er een enorme voorraad turkse schotels geregeld waar veel van overgebleven was zo dat een ieder gemaand werd de nodige bakjes mee te nemen. De avondmaaltijd op de ferry was dus hetgeen Erdogan regelmatig te eten krijgt echter wij hadden een luxer servies en bestek. Zo tijdens deze perfecte maaltijd werd er regelmatig het e.e.a. omgeroepen.

Turks eten op de boot naar het engelse Hull !!

Aankondigingen aan boord van de ferry naar Hull . Dames en heren de geschatte aankomsttijd in Harwich zal zijn ongeveer 07.00 uur . Ik herhaal ……. de geschatte …… Wat hoor ik nou …..? ……. Harwich ?? WTF ……. Ik had een hotel in Hull geboekt en niet in Harwich , nu was dat toch al voor de kat z’n onderdelen maar nu moesten we ook nog eens c.a. 300 km extra rijden om ons geplande startpunt in Halifax te bereiken . Mwaah best wel een lekker begin dus ………..

BEETJE ANALISEREN
VALSE START / VERVOLG