VALSE START / VERVOLG

We moesten vanwege de boekingsvergissing ( lees, stomme fout ) nu om weer een beetje in schema te komen een gigantisch eind toeren n.m. 383 km om enkele uren later dan gepland in Halifax te komen. Aardige stad waar ik met jongste dochter Esther al eens geweest was tijdens een wandeltocht. In een rariteitenwinkeltje aldaar kreeg ik van een aardige posthippie mevrouw de opmerking ” cool glasses ” about mijn specsavers oogprothese. JC besloot hier een antiek (???) zwitsers zakmes te kopen. Hij kocht het welnietwelniet toch maar wel of nee toch maar niet. Kortom we waren weer helemaal in ons element. Daarna naar Hebden Bridge, een klein leuk plaatsje waar ik eveneens een keer met Esther geweest was en ook overnacht. Dit keer het brouwerijtje van Wim van der Spek en zijn vrouw Sue bezocht. Wim is een oud-lid van het biergenootschap ” Gij zult genieten ” uit Zwolle waar ook de voorzitter enkele keren heeft aan gezeten.

Na het bezoek bij Wim en Sue de regenpakken aan en op weg naar een hotel in Lytham St. Annes onder Blackpool. Blackpool zelf, de volgende dag moet je een keer gezien hebben. Hier gaat de engelse lower class op vakantie. Oma, dochter en kleinkind , doorgaans zeer corpulent op roze crocs en idem gekleurde plastic regenjasjes …… dames in mouwloze korte jurkjes en dat alles bij c.a. 16 gr. C. Je moet het zien om het te geloven. Speelhallen, namaakcasino’s , koetsen met een paard ervoor volledig voorzien van roze strikken. Je waant je in een surrealistisch ” Alice in wonderland ” Wat ook niet ontbreekt is een reuze grote rollercoaster genaamd ” the big one ” .

Na Blackpool volgens plan op naar het ” Lake District ” . Een geweldig leuke omgeving wat hoger in Engeland aan de westkust.

Na dit geweldig leuke gebied op naar het noorden en op zoek naar een geschikt onderkomen, niet te duur, aparte bedden en uhhhh ………. booking weet raad . Die hebben altijd wel iets voor je in de aanbieding ………. aldus geschiede ……….

SCHOTLAND EN EEN VALSE START
DE NORTHCOAST 500