CAMBRIDGE

Besloten om na een avond in Cambridge de volgende ochtend na uitchecken de motorkleding in het hotel achter te laten en deze mooie en beroemde universiteitsstad te gaan ontdekken, tegen c.a. 18.30 uur in het Italiaanse restaurant van het hotel te eten en vervolgens pas af te reizen richting Felixstow waar wij een hotel hadden i.v.m. de afvaart de volgende ochtend richting Hoek van Holland. Cambridge is een geweldig mooie en leuke stad met op iedere hoek van een straat heel aparte en/of mooie gebouwen. Gisterenmiddag al een biertje gedronken op het dakterras van een heel duur hotel waar het uitzicht grandioos en gratis was en de consumpties belachelijk duur althans 10 pond voor een bakje pinda’s of olijven maakt het mooie uitzicht alsnog duur. In deze stad zoals al gezegd val je van de ene in de andere verbazing als ’t gaat om leuke straatjes en gebouwen. Kings College en Trinity en een aantal minder bekende, stuk voor stuk even indrukwekkend. Kingscollege-chapel voor mij meer een kathedraal is meer dan indrukwekkend. Het een eindje verderop gelegen Fitz Williammuseum met een interessante tijdelijke expositie van David Hockney . Overigens de vaste collectie is eveneens ongelooflijk groot en kun je van theekopjes, schilderijen en beelden uit het oude Rome tot egyptische mummies/sarcofagen bewonderen. Ook het realistische beeld van de liggende man is daar te vinden kortom elk wat wils.

De Kings Chapel

Inmiddels thuis, de wasmachine draait, de brommer staat nog vies ( komt volgende week wel ) maken wij plannen voor september. De rest van deze maand heb ik vrij 🙂 maar begin september moet ik weer 2 weken op vakantie en de twee daarop volgende weken komt ouboet uit SA hier bij mij, altijd leuk en kan ik dus in oktober pas weer gaan luieren en lanterfanten. Zwaar bestaan hoor dat pensioneren .

OP DE THEE BIJ ELISABETH
NIEUWE BEZIGHEDEN