OP DE THEE BIJ ELISABETH

Na het beeindigen van de North Coast 500 de volgende dag op weg naar Braemar naar het hostel waar JC en ik eens lopend vanuit de Cairngorns aan kwamen kom je via een fantastische motorroute langs Barmoral Castle, zomerverblijf van Lizzie. We reden de lange oprijlaan op tot aan het kasteel waarna wij via detectiepoortjes gescreend werden, brommers parkeren, helmen af, legitimatie tonen en zoals dat heet …… belet vragen. Bij een koningin bel je niet aan, nee, je vraagt belet. Lizzie had er wel zin in om die lads uit Nederland te ontvangen dus motorkleding en laarzen uit, rokjes aan, wit shirt, kniekousen met een mes daarin gestoken en zwarte schoenen met gesp. Alles aangereikt in onze maten. Vijf minuten wachten in een antichambre en ja wij konden naar binnen. Klein, grijs met de handtas op haar schoot , een Corgi aan de voeten heette zij ons welkom en vroeg hoe de tocht geweest was. Vermakelijk om waar te nemen hoe deze dame van ons doen en laten op de hoogte was. Ze wist nog van een vorige keer dat ik graag Earl Grey thee dronk en vroeg of ik daarbij ( het was rond lunchtijd ) ook een tosti luste ? Nou kanslozen en overige arbeiders dat kwam goed uit want wij waren redelijk uitgehongerd . Wij al kauwend en luisterend vertelde ze ons o.a. dat ze kort geleden een nieuwe Bentley had aangeschaft. Op mijn vraag waarom geen Rolls Royce meer gaf Lizzy aan dat dat merk ietwat te elitair overkwam en dat ook voor haar gold dat er een stapje teruggedaan diende te worden met die hoge gasprijzen en zo. Om te benadrukken dat het echt om een goedkopere Bentley ging had zij net als ik met mijn BMW bij Ali.com ventieldopjes besteld met logo. Vond dat ze daar lang op had moeten wachten ( zes weken ) maar dat het effect zeer de moeite waard was.

Links hierboven het labeltje op de sandwich welke wij gepresenteerd kregen van Lizzie en rechtsboven vonden wij met Balmoral op de achtergrond nog een geschikte prins voor Amalia.

Links achterom diende er gescreend te worden, de BMW’s mochten in de rozenborder.

Na de leuke theevisite op naar Braemar naar de hostel waar JC en ik al eens gebivakkeerd hadden met een foto van de voorraad in de keuken met o.a. een vakje ”spare’s welk een rol speelde in het verhaal van “de gestolen cake” Nee niet de titel van een hoorspel o.i.d.

Hier in dit hostel nog gekeken naar de finale damesvoetbal Engeland/Duitsland en in de avond fantastisch gegeten in het dorp o.a. met haggis . De foto van de voorraadkast herinnert ons aan een luxe in drank gedrenkte cake, keurig verpakt welke ik vond destijds in 2006 in het vakje “spare’s ” . Verwonderd waarom men zo’n luxe heerlijke cake achterliet heb ik hem aangesneden en gepresenteerd in de televisiekamer waar de cake al snel opraakte. Goh ……. was de opmerking van twee van de aanwezigen……… zo’n cake hebben wij ook ……………. nou, de rest laat zich raden 🙂

Sluit nu af en ga morgen op de ferry naar Hoek v Holland met vandaag nog het fantastisch leuke Cambridge.

DE NORTHCOAST 500
CAMBRIDGE