IDYLLISCH WIERUM

De uitleg van idyllisch volgens het woordenboek is o.a. ” zoals de idylle schildert ” of “bekoorlijk door landelijke eenvoud en liefelijkheid ” of nog een derde n.m. ” idyllisch met elkander omgaan ” nou …….. dat laatste doen we gelukkig al een heel poosje en daar veranderd komende tijd niet zo heel veel aan. Toen zij met de mooie lange benen besloot een schilderworkshop te gaan doen in het friese dorpje Wierum en mij mee vroeg dacht ik ………. ach…… weer eens iets anders dan lanterfanteren in de Provence, beetje fietsen, boek lezen, beetje veel luieren kortom helemaal goed voor een nutteloze beroeps bankhanger. Nauwelijks terug uit Frankrijk en een aantal padelpartijen later dus maar weer een paar onderbroeken in de tas gesmeten, wat toiletspullen, borstrokken en ander kleedsel en op naar Wierum aan de Waddenzee. Verblijf in een romantisch vissershuisje was het thema waarmee ik mee gelokt werd en als beroepsklaploper tuinde ik er volledig in. We hebben voor een tuintje in een ietwat deplorabele st(r)aat met o.a. bovenstaande foto als uitzicht 🙂 Het huisje op zich is leuk ingericht en voorzien van werkelijk alles. Toen ik bij aankomst wat meegebrachte spullen voor ontbijt/lunch wilde opbergen kwam ik tot de ontdekking dat alle keukenkasten en kastjes volstonden met bakpannen, kookpannen, zeven, raspen, borden, bordjes, glazen en bestek voor wel 10 personen, ik overdrijf graag maar deze opgave benaderd echt de realiteit. Lekker bed, smartTV , kortom het is er allemaal. Toen Jeannet naar de workshop ging in de ochtend, besloot ik een stukkie te gaan fietsen. Er zijn 3 fietsen aanwezig, niets over gejokt echter alle drie met lege banden, dik onder het stof, eentje zonder zadel, een andere met 8 versnellingen echter vastgeroest in de hoogste stand en los zittend stuur kortom het fietsen zelf beloofde al een avontuur. Na vijf kilometer fietsen kom je in Ternaard een groter dorp dan Wierum en dacht ik ……… nu een lekker kopje koffie op een leuk terrasje. Prima plan alleen daarvoor moet je wel een terras hebben en een mogelijkheid waarbij men koffie bereidt, echter beiden niet aanwezig. Dan maar terug naar Wierum waar op de hoek van ons straatje “Kalkman” een cafe-restaurant. Helaas was het maandag ……………………. en Kalkman was potje dicht.

Nee, een vrolijke boel is het hier niet dus maken we er zelf iets leuks van. Naar Dokkum geweest, een leuk stadje met een aardig museum met leuke winkels en gezellige terrasjes o.a. aan het water en vandaag vis gegeten in Lauwersoog en langs de haven geslenterd waar het druk was met in en uitvarende zeilboten etc.

Morgen laatste workshopdag en dan samen ‘s-middags een stukkie fietsen, ja op die spannende fietsen, daarna ergens lekker eten en donderdag naar huis wat goed uitkomt want die middag wordt het minder weer en dan ben ik liever thuis om daar nieuwe vluchtplannen te smeden 🙂

JA HOOR, DAT HEB IK WEER !
SCHUITJE VAREN THEE’TJE DRINKEN