SCHUITJE VAREN THEE’TJE DRINKEN

Slaat natuurlijk nergens op maar ‘kwist niks beters te verzinnen en daar dit toch een onzinblog is heb ik er geen enkele moeite mee. U wel ? Pech …….. wordt niet aangepast 🙂 Sinds ik in zonde leef met de buurvrouw die een landgoed aan het water heeft leek het mij wel leuk om eens te zien of die zeilcursus van c.a. 30 jaren geleden heden ten dage nog hetzelfde plezier zou geven. Daartoe heb je dan wel een zeilboot nodig is de logica. Hier en daar dus maar eens gaan neuzen en zie ……. ik vond ‘m aan het Zuidlaardermeer bij Kropswolde in Groningen. Dan moet ie nog naar Beltschutsloot nabij Giethoorn en de Weerribben maar daar hebben wij een autootje voor.

Na daar te water gelaten zijn moest het drijfsel nog een naam krijgen maar dat loopt heden ten dage nog. “Das Boot” was een optie maar in die film liep het slecht af met die boot dus … nein, nicht “Das Boot met de Tiet a Nik liep het ook slecht af dus nee ook die naam niet . De Groene Draak was een optie maar daar is er al één van kortom e.e.a. staat nog open. Indien goeie ideeën …. ik houd mij aanbevolen. Het zeilen ging wel aardig alleen met aanleggen in ondiep water dien je het zwaard op te trekken en als je dat vergeet loop je vast en is er een probleem.

Intussen het probleem met het vastzittende zwaard opgelost en leer je iedere keer wat meer. Nu nog iets vinden op het te laag geplaatste grootzeil maar ook daar komen we wel uit al wordt dat dan wel ergens in Maart als ie weer het water in gaat. Nu eerst maar eens naar het volgende project n.m. een langer verblijf in Spanje.

Op zaterdag 4 november op de open dag geweest bij EromesMarko in Wijchen alwaar ik op de kop kreeg i.v.m. een te lage blogproductie …….. maar ja dames je bent lui of niet en daar komt bij dat ik het veel te druk heb met leuke andere dingen doen dus dan schiet er wel eens iets bij in.

Ik mag nog steeds komen dus ach de dames zijn de kwaadste niet. De Maandag daarop nog een partij padel gespeeld toen als de bliksem inpakken want op Dinsdag wilde ik vertrekken voor een week of vijf naar Spanje.

IDYLLISCH WIERUM
RETRAITE IN SPANJE