JA HOOR, DAT HEB IK WEER !

Niet geheel juist bovenstaande opmerking maar hij kwam vandaag wel even op bij mij. Later meer hier over ……. We pikken de draad op bij het rollator-appartement . Volledig ingericht, ruime slaapkamer idem badkamer met inloopdouche, een ruim balkon met tafel en stoelen en de volgende ochtend was ik de enige voor het ontbijt welk keurig aan tafel geserveerd werd compleet met verse jus, thee, stokbrood en croissantjes . Om een beetje menselijk te blijven besloten gebruik te maken van de keuken en zelf te koken dus dit maal geen diners op terrassen etc. De grote supermarket was 150 m. lopen, flesje wijn gehaald, koffie was er al maar daarin lust ik wel iets dus een flesje calvados gescoord, groente, fruit, vlees in ’t karretje, kortom het feest kon beginnen.

Genoeg voor een heerlijke salade niçoise

Drie fantastische dagen gehad, Avignon is een leuke stad waar het leuk dwalen is, le pont gefotografeerd, het Palais des papes aanschouwd, als ik de rij wachtenden voor de poort zie heb ik al gegeten en gedronken en bovendien was ik er 20 jaar geleden al eens in geweest. Nee, zat andere zaken te zien en natuurlijk shoppen. Ik kwam ook hier “Celio” tegen. Een keten kledingzaken waar ik al diverse malen truitjes vandaan had van 100% cashmire voor belachelijk lage prijzen. Die hadden ze nu niet maar wel een paar leuke polo’s die ‘k niet kon laten hangen 🙂 Zag ergens anders nog een paar knalgele loafers echter helaas de zaak ging de volgende dag pas open. Ik bivakkeerde aan de andere zijde van de Rhône in Villeneuve les Avignon in een nieuwbouwdeel echter de dorpskern was heel oud en heel leuk, dwalend door de rustige straatjes, geen stomme tourrist te bekennen, nou ja op die ene uit Meppel na kwam ik in een hofje welk toegang bleek te geven tot een werkelijk gigantisch kloostercomplex ,het Chartreuse du val de bènèdiction gesticht door een der pausen van de overzijde van de Rhône in 1353 welke overigens hier in z’n graftombe ligt. Imposant groot, dwalend door de gangen en vertrekken en bijna geen mens te bekennen, die idioten staan allemaal aan de overzijde in een rij in de zon te ……….. gaaaaph ……… nee, dit noem ik een verborgen pareltje. Uurtje daarna op een bijna leeg terrasje me een heerlijke wijn laten inschenken . Praatje met de uitbater en twee enige andere aanwezigen ( stel uit Argentinië ) , nee mijn dag was weer helemaal toppie.

Vandaag dinsdag daar vertrokken rustig richting huis want ’t weer knapte op in Drenthe dus kunnen we ons daar weer vertonen. Ik zat op nauwelijks 20 km van “chateau neuf du pape” het beroemde wijngebied dus ook daar maar weer eens rond gekeken en daarna via binnenwegen , Lyon oostelijk mijdend richting Dijon waar ik wilde overnachten. Het orakel booking.com gaf aan ( het was inmiddels 18.30 uur ) dat er in de stad een volledig ingericht appartement was voor €45,- …..?? Kan nooit veel zijn maar ach een beetje avontuur onderweg kan geen kwaad dus geboekt, betaald en maar eens zien waar we uit zouden komen. Ik rij een wat stille wijk in met wel de nodige noord-afrikaanse types ( hoezo vooroordeel ) en stop/stap uit bij een wat haveloos ogend groot flatgebouw. Nog in de auto zittend hoorde ik al keiharde muziek ergens aan staan en dacht …….. “ zie de aanhef ” . In tegenstelling tot een hotel met doorgaans een receptie waar je je meld was er hier sprake van een z.g. verborgen sleutel. Via een mail kreeg ik de volgende opdracht. ……… Loop tweemaal rechts de hoek om dan vind je een reeks garageboxen waarbij er een is met het opschrift “”Durget” . Bij de eerste maal links kwam een oude auto in beeld, half op de stoep geparkeerd , ramen open met op de rechtsvoor zitplaats een figuur met een ver over het hoofd getrokken hoodykap. Uit deze auto kwam de m.i. oost-europese takkenherrie dus dacht ik ” zie de aanhef ” ………………….na de tweede maal rechts vond ik de bewuste box welke niet was afgesloten en een gigantische takkenzooi van autobanden, onderdelen en weet ik veel kwam in beeld. De rest kun je lezen via het officiële schrijven ………….

Arrival rue de Beauregard at 27
Go around to the right of the building, then arrive in front of the garages and find yourself in front of the Durget garage, you enter it and inside on the right take a badge in the badge box which will allow you to enter the garage. building and you close the door on your way out.
At the end of the stay, you can put it back in its place or leave it on the studio table.
Climb third floor then left and corridor code 271278 #
Upon entering immediately on the left, the Alexandre studio
Code 116323 ON
the box access code in WIFFI is written on the electrical panel of the apartment inside the studio.

Ik ben binnengekomen in het trappenhuis aan de voorzijde uiteindelijk waar ik toevallig een jonge oost-europese vrouw ( hoodyvriendin bleek later ) tegen kwam die mij naar de derde verdieping bracht en doodleuk vertelde dat die verstrekte codes niet klopten maar dat zij wel de juiste had. Op dat moment dacht ik ” zie de aanhef ” Ze liet mij binnen, verdween en met haar verdween ook de gigantische takkenherrieauto. Plots was het heel stil op straat. En het appartement ………………. eenvoudig, superschoon en werkelijk volledig ingericht en van alles voorzien 🙂 Ja, dat heb ik dan weer.

Weer eens wat anders, die hotelrecepties waar je de sleutel krijgt zijn zo saai.
Rechts hing de sleutel
VERLENGDE KRIEBELS
IDYLLISCH WIERUM