SPAANSE CULTUUR

Ik heb wel eens meer via dit medium verteld over ervaringen bij het op zoek zijn naar niet al te dure hotels. Nou hier in Cartagena was ook wel een pietsie apart. Een normaal mens zoekt een hotel in het centrum en bij voorkeur ook iets met parkeergelegenheid. Ik zou verblijven in deze stad voor €72,- voor twee nachten, da’s nie veul en kun je ook van alles verwachten. Het kan nog goedkoper maar dan lig je in ’t een of andere hostel op een slaapzaal en daar pas ik voor. Dus op zoek naar Apartamentos Turisticos Mediterraneo. Nou, in ’t centrum was het niet maar wel op een naargeestig industrieterrein vol met vrachtauto’s c.a. 6 km vanuit het centrum. Parkeren voor de deur lukte wonderwel. Kamer 405 was zoals te verwachten op de vierde verdieping maar de lift werkte dus winst. Kom je in een gigantisch ruim vertrek met na de badkamer twee bedden dan een scheidingswandje van bordkarton daarachter nog een zit/slaapbank waar tegenover een grote tafel aan de wand en twee stoelen. Een megaruimte derhalve want er stond verder niets in. Een behoorlijk ingerichte keuken met koelkast, vriezer, magnetron en twee kookplaatjes, het enige wat ontbrak was een kurketrekker. In de eveneens ruime badkamer met toilet, bidet en ruime douche ook nog een wasmachine. Ik was aan de vrachtwagenzijde binnen gekomen en was stomverbaasd nadat ik de rolluiken omhoog had gehaald waardoor zicht op de achterzijde. Met bovenstaande foto (panorama ) heb ik geprobeerd e.e.a. weer te geven maar vrees dat dat niet helemaal weergeeft wat ik zag. Onder mij een gigantische Mediamarkt, een idem Primark een groot winkelcentrum vier fastfoodzaken een warenhuis uitsluitend voor huisdierbenodigdheden. Zo “huge” allemaal dat ik even aan California moest denken want daar kunnen ze ook aardig uitpakken.

En dit is nog maar de helft !

Zoom in en tel de auto’s . Toch weer eens wat anders , die Ibiza-balcons gaan ook vervelen. Lang verhaal kort, eerste indruk was ‘dat heb ik weer ” finale verhaal “toch ff mooi geregeld ”

Na de ( dit maal uitgeprinte ) zaterdagochtendpuzzle scheren, douchen, aankleden en op naar Torrvieja. Had er een beetje een hard hoofd in maar ik was aangemeld dus toe maar. Torrevieja zelf …… 13 in een dozijn oftewel strand, boulevardje, eettentjes, flatgebouw en heel ver weg nog een beetje centrum.

Om 13.00 uur melde ik mij zoals afgesproken bij het feestcentrum, kreeg een geel polsbandje om en kreeg een in folie verpakt wit rolletje ( soort loempiaatje ) waarvan ik de naam vergeten ben en ging op zoek naar Frans. Na wat zitten babbelen met een stel, van de c.a. 150 gasten waren er ongeveer 149 nederlands op zoek gegaan en vond ik ‘m in de keuken. Later in mooie javaanse kledij , de band speelde al met o.a. broer Louis uit Beilen kortom de sfeer was lekker zoals destijds de “late late Lien-show ” met Wieteke van Dort 🙂 Het eten was fantastisch , gezellige mensen waarmee ik die middag heb zitten kletsen.

Beregezellig maar d’r was geen woord spaans bij 🙂

EN HOE IETS SIMPELS HEEL LEUK KAN ZIJN.
MIJN ACHTERTUIN(TJE)