BOU EN CORDA

Bovenstaande uitdrukking vertaald uit het Catalaans betekent zoiets als “gebonden stier” . Na e.e.a. aanschouwd te hebben zou ik het liever “stier pesten” noemen maar dat houd ik dan wel ff voor me. Afgelopen vrijdag besloot ik eens de stad Ontinyent te bezoeken ongeveer 18 km hier vandaan. Aardige foto’s te maken hier maar ’t hield ook niet echt over, veel verpauperde leeg staande gebouwen en een enkel leuk plaatje. Op een plein bij het gemeentehuis gekomen trof ik een aantal vreemde bouwsels, een soort hekken met stevige balken waar ik wel een vermoeden bij kreeg maar toch enige uitleg nodig was.

De volgende middag om 15.30 zou het feest beginnen . Nog wat door de stad gezworven, wat foto’s gemaakt en via een omweg terug maar huis. De zaterdagochtend werd besteed aan ’t lezen van de krant en de pittige zaterdagpuzzel waar ik zo langzamerhand verslaafd aan ben geraakt. Kéb die printer ook niet voor niks aangeschaft natuurlijk. Puzzeltechnisch/interlectueel zat het heel erg mee die ochtend (soms ook wel eens anders ) en hoewel met tegenzin toch maar weer naar Ontinyent gereden. Stuk drukker in de stad nu en overal bier drinkende mannen/jongens en enkele meiden. Tevoren had ik wat gegoogled en wat bleek …….Voor zaterdag zijn de stieren van Amerikaanse afkomst, Chocolatero, met een gewicht van 570 kilo, en Regalado, met een gewicht van 540 kg ……………… what the fuck ….. twee stieren slechts en ook nog voorzien van een soort peniskokers om de hoorns want ja …. je zou eens geprikt worden 🙂 wat een watjes. Ben niet zo’n held maar daar durf ik ook wel tussen te gaan lopen.

Je treft hier overigens wel meer aparte zaken aan want zwervend door een oud deel van de stad kwam ik een beeld tegen waarbij ik dacht …………… Na een avondje stappen en hijsen de volgende dag een spijker in je kop ……… ja ! Dat kan gebeuren , maar je kan ook overdrijven.

Nee, geef mij dan maar mijn rustige dorpje waar af en toe de fanfare langs je voordeur komt onder het motto …………………….. spannender wordt het niet 🙂

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_3246-768x1024.jpg
ALICANTE
VALENCIA !