BENIDO(R)M

Ik was inmiddels in alle grotere steden rondom mijn stulpje in Otos geweest. Stuk voor stuk eigenlijk wel mooi of leuk of mooi en leuk maar voor de statistieken moest ik eigenlijk ( nie zo heul veul zin in ) ook Benidom bezoeken, behept met een serie vooroordelen van hier tot Tokyo misschien ook wel een mooie stad trouwens 🙂 een dag uitgetrokken voor Benidom . Niet via de snelweg, het snelst maar een veel kortere weg kronkelend door de bergen. Nou die weg was bonus, prima te rijden, schitterende views, leuke kleine dorpjes kortom bijna een feestje. Vlak voor Benidom nam ik op een rotonde de verkeerde afslag en kwam in het stadje Polop en daar ik gigantisch moest p….. het voertuig op een openbaar gratis parkeerterreintje gezet en even het centrumpje ingelopen. Ik zag een leuk terras met uitzicht aan een steile afgrond, men had een toilet dus cappuccino besteld en op naar de latrine. Nee, flauw grapje want eea was netjes en smetteloos schoon. Bij terugkomst aan de bar een schaal met kleine cakejes waarvan ik er twee meenam en aan de ober liet zien met zoiets van “zet deze ook maar op de rekening” ……..libre señor was het antwoord. Had ik er nu maar vier gepakt …… nee, wederom flauw grapje. Mooi uitzicht, fantastische cappuccino, lekkere cake en het afrekenen was €2,- perfect dus, en nu de laatste kilometers naar Benidom. De moed door te rijden zonk mij in de schoenen bij het zien van een woud met uitsluitend torenflats. 24 verdiepingen of hoger geen uitzondering. Waar je ook reed overal stervensdruk. Een afknapper van de eerste categorie na het zien van al die leuke/mooie steden hiervoor. Als je via tripadvisor zoekt naar de highlights van Benidom staat op nummer één het zwemdorado met wel 10 glijbanen. Nou daar zakt m’n (zwem)broek echt van af. Volgens ingewijden zou er nog een oud stadsdeel rond de oude haven zijn. Nou ’t kan zo wezen maar ik heb het niet gevonden. Wat ik wel vond was een kilometer boulevard met uitsluitend megadrukke terrassen voornamelijk beme(n)st met ouderen der dagen. Ik heb werkelijk waar nog nooit zoveel scootmobielen bij elkaar gezien en zelfs tweepersoons uitvoeringen . The Benidorm Basterds nou …… ze bestaan echt da’s zeker …… Rondrijdend op zoek naar een parkeergelegenheid teneinde even een rondje te lopen dacht ik …………….. tsja en dan ?? Ach laat maar ook.

Langs de kust omhoog naar Gandia was de bedoeling toen ik na de Benidomshit door het stadje Altea kwam en mij herinnerde dat er via booking.com iemand adverteerde om een rondwandeling te kunnen maken door het leuke witte stadje Altea, kosten €1,- waarbij ik nog dacht …… èèn eurie dat kan toch nooit wat zijn. Nou had ik inmiddels wel honger, druk was het er niet dus ach hier mijn verspaanste cabriootje maar “wel” neergep……… arkeerd.

Mijn verspaanste cabriootje

Op dat moment niet zo helder maar achteraf bleek het een plek te zijn waar de happyfew de terrasjes frequenteerden. Vond een tafeltje naar de zin bij een vriendelijke Manuel (Que ?) voor de jongeren onder ons …… Fawlty Towers. Nee, serieus, was een jonge nette gast die na bezorging van een lekkere Rioja vertelde ( in het engels ) dat er ook voor 1 persoon in tegenstelling tot het menu, Rice te krijgen was. Rice ?? De peseta viel niet meteen maar opeens …… ohh you’r talking about “Arroz” want schoot mij de les van de Alicantegids te binnen ……. Als een restaurant Paella op de kaart heeft ….. niet goed, heeft het restaurant “Arroz” op de kaart direct naar binnen gaan. Nou hij had meerdere varianten, de Valenciaanse met o.a konijn, verschillende met vissoorten en ook eentje met uitsluitend vlees. Die laatste werd het en jongens wat een feestje, zat o.a. mergpijp in. Ook hier binnen geweest ( de leeftijd hé ) en viel het mij op dat het chique ingericht was en dat de aanwezige gasten daar prima in pasten. Terug naar buiten voor de koffie en nog even voor de grap een fotootje gemaakt vanaf mijn prima plaatsje met de gedachte …….. containers aan zee oid.

Op weg naar huis dacht ik nog …………… Een prima begin van de dag maar ook het einde was best heel leuk. Thuis morgen nog een beetje cleanen, wassen en strijken en Zondag 400 km naar het westen richting Toledo.

VALENCIA !
DIENSTMEDEDELING