LUIEREN IS OOK EEN KUNST

 

Als je dan je balletjes geslagen hebt terug naar huis voor een lekker glaasje wijn en nog een krantje.  De zuid-afrikaanse krant kan ik al aardig lezen , veel criminaliteit overigens (gemeten naar het aantal artikelen ) maar ook berichten waarbij de taal je minimaal doet glimlachen zoals de berichtjes  hieronder  ….

 

De kunst van het luieren beheerst niet iedereen. Je moet daar een bepaalde instelling voor hebben en een studie hogere luierkunde . Sandra is nu thuis (wilde mij nog al eens corrigerend toespreken ) , dus kan ik nu  voluit gaan.

’s morgens krantje lezen en bespreken,  in de middag naar de golfbaan.  Bij 27 graden een beetje over dat gras hobbelen met zo’n karretje achter je aan, beetje babbelen. Het meest vermoeiende is dat je dat balletje af en toe een hengst moet geven maar door de boot genomen een aardige bezigheid in een schitterende omgeving. Golfballetjes kopen onderweg moet je nooit doen ( worden hele zakken vol langs de weg aangeboden ) die kosten c.a. 10 rand.  Ik had ze nu op de baan zelf van een oude landloper voor 3 rand/st.  Dus eeehh. Sandra …….!

Als carminded person let je ook wel eens op de prijzen van auto’s bijvoorbeeld. Een beetje middenklasse auto hier, laten we bijvoorbeeld uitgaan van de Porche Boxter GTS  kost hier c.a. 75.000 euro, in Nederland betaal je daar al gauw minimaal een ton voor. Auto’s heten hier soms ook volkomen anders.  De bij ons goedkope Dacia’s heten hier gewoon Renault.   Volkswagen hanteerd andere typenamen etc. etc.  Wat ook opvalt zijn de Golfjes type 2, ongelooflijk hoeveel er daar van rond rijden. Broer Peter vond de foto van de koe achter op een bakkie niet ongewoon. Oh,   was zijn opmerking ” komt hier regelmatig voor ”  en vertelde vervolgens het verhaal van een vriend van hem werkzaam bij de politie die ooit een auto aangehouden had met een (levende) ezel vastgebonden op het dak.    Wat ik mij dan afvraag ……… hoe hebben ze die er in godesnaam opgekregen. Nog even over auto’s …………………. je ziet hier werkelijk van alles van Fred Flintstone auto’s  (gaten in de vloer om af te zetten ) tot Bentley’s en Ferrari’s. Onderstaande foto vraagt iets van U waar de voorzitter absoluut niet van houd …………………….. namelijk aan het werk zetten.

 

De vraag luidt ……………. welke petrolhead onder U kan aangeven welke auto onder ons hotelraam geparkeerd staat ? Het aspirantlid is uitgesloten van deelneming want die was er bij . Onder de inzenders van het juiste antwoord verloten wij resp. 10, 20 en 30 bonuspunten genaamd “Luiers”

Morgen gaan we lopen in een natuurpark en voor dinsdag en woensdag heeft broer-Peter een trekkershutje gehuurd in het natuurgebied Wilderness en gaan wij een deel van het beroemde “Ottertrail” volgen.       Ik houd U op de hoogte.

AFSCHEID
FICTION OR REAL ?

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.