IMPRESSED PART TWO

Gisteren (dag twee ) eerst gelopen naar the Waterfront ( 10 min ) , je hebt dan een schitterend gezicht op Manhattan het was heel warm/vochtig en daardoor wel gesluierd. Overgestoken met de watertaxi ipv de path waarbij je voor 1 dollar ook nog je fiets kunt mee nemen. We hadden alleen één probleem ………. we hadden geen fietsen. Een heel leuke manier om Manhattan te benaderen in ieder geval. Gewandeld langs de Hudson en vervolgens haaks de stad in naar chambersstreet voor de subway naar de 23e straat. Daar begint n.m. ” the highline ” een geweldige vondst om van een oude treinbaan boven de stad af te komen.  Je maakt er gewoon een wandelpromenade van. Hij loopt nu nog voorlopig tot ongeveer de 30e straat en geeft een goed beeld van het drukke verkeer en leven beneden je, leuk voorzien van parkjes, waterdrinkpunten, bankjes, ligbanken en kleine tribunes om even te zitten en rond te kijken of je geeft hier je eigen performance waarbij als je ’t goed doet natuurlijk ook nog publiek trekt.  Aan ’t begin van de highline vonden we chelseymarket , een verzameling winkeltjes ,foodbazars en boutieks een beetje zoals in Amsterdam de remise ( de Hallen ) bij de ten Catemarkt alleen hier natuurlijk ongeveer 20 x groter. Alles, werkelijk alles is hier te koop, groente in soorten die ik nog nooit gezien heb naast de spruitjes etc. natuurlijk, bij de afhaal-sushi lopen ze met complete kreeften op een dienblad naar buiten. Kortom je kijkt je ogen uit ……. deze provinciaaaltjes namen een arancini en een stuk fritata bij de afhaalitaliaan ( mooi woord he’ ) om dat boven bij de highline in het zonnetje te vermalen.  In de middag naar downtown  ( als 20 jarige herinner ik mij, een place to be discotheek in Maassluis ), om in de rij te gaan staan voor het museum bij “ground Zero”.  De voorzitter heeft een gigantische hekel aan wachten in rijen en massa’s toeristen ( zelf ben ik een waarnemer ) en de moed zonk mij in de schoenen toen ik de rijen zigzag voor de kassa zag, echter …… wij hadden gereserveerd en konden zo doorlopen ………….pfffffffffff. Binnen gekomen is het eerst net de luchthaven dus riemen af, tassen in een bakje, sleutels en andere metalen voorwerpen uit je broekzak, door een scannerpoort en alles weer aanpellen. Daarna word het alleen maar indrukwekkend. Amerikanen doen alleen aan mega-huge …………. je gaat een trap af en daarna nog een hellingbaan en staat dan na 10 minuten op de fundamenten van de twintowers. Vervolgens moet je omhoog kiijken …………………….. Ik lieg niet maar in vergelijking, ………. een middeleeuwse kathedraal in Europa verschrompeld tot een dorpskerkje bij het aanschouwen van de ruimte die je dan waarneemt. Ongelooflijk groots en ondanks de hoeveelheid mensen daar aanwezig een ongelofelijke stilte. Als je ’t al niet was wordt je er ongelofelijk van …………………….  In deze gigantische ruimte als relikwieën her en der de sporen van de catastrofe als grote stukken staal welke als dun blik gebogen en gevouwen lijken, gevonden kleding als tassen en schoenen, vliegtuigonderdelen en andere persoonlijke zaken als documenten, passen etc.

NEW YORK NEW YORK
BYE BYE NEW YORK

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.