BYE BYE NEW YORK

Ja, en als je dan echt uitgekeken bent dan pak je de koffers. Haalt een (gereserveerde ) auto op bij Hertz ( 5 min. lopen van ons app. ) en vertrekt. Nou, …… enkele details daargelaten ging het wel bijna zo.  Het (airbnb) appartement van Marcia was zoals al reeds vermeld heel leuk. Midden in Jersey-City en vanaf het balkon regelmatig eekhoorntjes te zien in de bomen en ook balancerend over de stroomkabels die in veel straten hier nog voor komen.  De douche hier gaf niet altijd echt heet water en na een klacht hierover kregen we een aardige reductie op de prijs.  De Honda die wij bij Hertz ophaalden zat onder de vlekken op voor en achterzittingen en werd niet geaccepteerd door ons. Toen maar een Nissan ( mijn favoriete merk, ….. maar niet heus ) als er ooit een prijs komt voor non-design en gemiddelde burgelijke auto’s komt ie bij mij op de eerste plaats. Maar goed deze Nissan Sentra (nooit van gehoord) had geen vlekjes, een automaat en een kromme contactsleutel. We waren al een tijd op weg en besloten koffie te gaan drinken. Van alles geprobeerd maar de sleutel kwam niet uit het contactslot. Op de rem, in de parkingstand, van de rem uit de parkingstand, stukje rijden en weer terug kortom de sleutel kwam er niet uit. Hapje gaan eten met zicht op de auto want ja, iedereen kon er zo mee weg rijden. Onderweg een Hertz-vestiging aangedaan en daar wisten ze het al ………. met heel veel kracht er domweg uitrukken en niet meer gebruiken ………… ook weer opgelost. Op naar Cape May, een heel leuk plaatsje aan zee met van die houten huizen met veranda’s voorzien van schommelstoelen.  Die avond gegeten bij een fatastische Italiaan. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, de wijn, alles klopte. Dik en rond naar de hotelkamer.  De volgende dag in Cape May rondgeslenterd en geluierd aan het zwembad en tickets gehaald voor de ferry voor de volgende dag naar Washington. Via de ferrynaar Lewes en door Delaware waren wij om 15.00 uur in onze hotelkamer in Washington.  Vanuit New Jersey zonder navigatie met alleen een landkaart en slechts 1 zijstraatje ( jersey-City ) verkeerd gereden. Hulde aan de navigator. Na het douchen een metrokaartje gekocht en het stadje in.  Nou ……….. Washington is niet echt een stad om te lopen, daar waren we al snel achter maar toch ……… Capitol gezien, the White House, het monument voor de tweede-wereldoorlog en Washington monument. Dat laatste nam ik op de foto vlak voordat er zich een vliegtuig zou inboren.

Ach ……. met een beetje fantasie heb je een wereldfoto.

’s avonds gegeten in Chinatown en morgen eerst lekker uitslapen en dan naar de beroemde begraafplaats Arlington waar o.a. twee beroemde Kennedy’s liggen begraven.

IMPRESSED PART TWO
IMPRESSED PART THREE THE CLOISTERS

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.