IMPRESSED PART THREE THE CLOISTERS

Dag drie.  Fietsen opgehaald bij de Russische maffia ………….  ehhh we zaten toch in New York ? Ja, dat dacht ik ook toen ik via internet een paar fietsen reserveerde bij Central-Park bicicles. We kwamen daar binnen ( hoek 59 st. / 9th.Av ) en aanwezig waren een paar ongelooflijk lelijke kerels met chagrijnige oost-europesche koppen. Toen ik vroeg of wij de fietsen ’s avonds konden houden ipv terugbrengen werd er in het russisch …? oid overlegd. Dat kon,  vermits ik als borg mijn rijbewijs achter zou laten. Ja, ja, en dan kopieeren en ik de komende tijd uit vanuit Leningrad, verweggistan en andere plaatsen waar ‘k nog nooit geweest ben de procesverbalen ontvangen. Nou had ik nog een broodspaarkaart van bakker Bart dus ja …. wisten die gasten veel. Het zelfde formaat als een rijbewijs ……….. werd geaccepteerd en wij weg met de fietsen. Eerst richting Hudson, makkelijk te vinden met die genummerde straten en vervolgens in westelijke richting dus stroomopwaards. Een leuke fietsroute buiten de melee van de city. Ons doel was ” the cloisters ” een klooster/abdij gebouwd in 1935 met centen van John D. Rockefeller voor niet intimi een door de olie rijk geworden Dagobert Duck die dit liet bouwen met gebruik van stenen afkomstig van vijf kloosters uit Europa. The cloisters staat vol met kunst, beelden, onderdelen zoals graftombes, gebrandschilderde ramen etc. afkomstig van kerken en kloosters uit datzelfde Europa. Bizar enigszins maar toch best wel indrukwekkend. The Cloisters is een dependance van het Metropolitan Museum of Art .

IMG_3153

 

 

IMG_2899 IMG_3152

Na het klooster via de stad terug naar downtown en Central Park. Het fietsen ( wij als ervaren stadsfietsers) valt ook hier reusachtig mee. Beetje uit den doppekes kijken, je houden aan de verkeersregels/lichten etc. en je komt supersnel op de plaats van bestemming. In de avond, dit keer met fietsen, het bootje genomen naar Paulushook welk onderstaand plaatje nog opleverde en volledig uitgeteld ( na het eten ) de mand in.

IMG_3196

 

BYE BYE NEW YORK
TWEEDE DAG WASHINGTON

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.