IK BEN ZO MOE

Dag 3 vanaf huis ( Brightstreet Jersey City ) met de fiets op de ferry richting WTC.      Bonjour  !!( met een vreselijk accent ) zei de kaartenknipper lachend bij het aan boord gaan. Bijna goed vriend was mijn antwoord maar dutchies zeggen dan ” goede morgen ” ……….. goeduhmorrigen ,goedmorgun ………. na vijf maal herhalen vroeg ie enigszins argwanend wat het eigenlijk betekende ……….   hij ’s nu nog aan ’t oefenen. Fietsend langs de Hudson maar nu tot aan 45e str. was ons doel vandaag het marinemuseum o.a. in de vorm van het gigantische vliegdekschip Intrepid. Zo groot ( destijds 1943,  3000 man aan boord) dat je gemakkelijk zou kunnen verdwalen. Heel indrukwekkend met o.a. ook aan boord de  capsule waarmee John Glenn destijds een ruimtereis maakte. Talloze malen heb ik die capsule op TV gezien maar nooit in het echt en ohoo wat is dat ding klein, gewoon griezelig.

IMG_2907IMG_3173

 

Talloze  interessante zaken waren te zien daar waaronder ook het supersone vliegtuig Concorde. Maar daarover heeft de voorzitter een spreekverbod gekregen van de censuurcommissie.  Een aantal uren hebben we daar door gebracht en lang niet alles gezien maar omdat wij vandaag ook nog de “tram” op het program hadden zijn we doorgefietst naar de 59 str. ter hoogte van Central Park . Met een gewone metrocard kun je daarmee de tram nemen naar Roosevelt Island. Alleen bij tram moet je niet denken aan een tram, am I clear ?

IMG_3183De Tram

Daarna naar 5th Av. waar we maar kort geweest zijn , mij een beetje te druk, alleen binnen geweest bij AberCrombie en het luxe Bloomingdale’s in 3 Ave.  Times Square snel met de fiets dwars over gestoken brrrrr  ( alleen maar touristen ) en op zoek gegaan naar een landkaart van het oostelijk deel van de US. Daartoe ga je natuurlijk naar Barnes and Noble op Lexington Ave .  Zit daar pas sinds 1873 en ja ………. het wordt wat vervelend ……….. maar zo groot , zoveel boeken, echt ongelooflijk. Toen wij op de eerste verdieping aan een verkoper vroegen waar wij de gezochte landkaart diende af te rekenen zei hij humoristisch ” zal ik het even aangeven op de kaart” ……..   daarna de fietsen ingeleverd bij de Russische maffia die notabene ook m’n eeehhhh rijbewijs kwijt waren en met de metro terug naar huis.   De volgende dag weer present in de buurt van het WTC-gebouw en dit keer gelopen naar de ferrypier voor Ellis Island en het vrijheidsbeeld.  Drommen toeristen daar in de brandende zon wachtend op de ferry waar je natuurlijk ook de nodige dollars voor moet lappen. Nee, voorzitter klukkluk is niet van de drommen en ook niet van de domme. Als je namelijk 300 m. doorloopt ( het kuddevolk voorbij ) dan kom je bij de gratis ferry naar Staten Island, die vaart ieder half uur. Een mooi tocht naar Thomkinsville.  Het plaatsje zelf is niet veel bijzonders maar je komt onderweg wel langs Ellis Island en het vrijheidsbeeld. Na terugkomst lopend wederom naar the Path bij WTC en naar huis ………………… ik ben zo moe ……..  ff geen New York meer na nu.

TWEEDE DAG WASHINGTON
BRUCE SPRINGSTEEN

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.