BRUCE SPRINGSTEEN

I walked the avenue till my legs felt like stone    I heard voices of friends vanished and gone  …………in the Streets of Philadelphia.

Gisteren in Washington lopend vanaf het Capitool richting China Town koffie gedronken in het gigantisch ( heb ik dit meer gehoord ) grote Central Station.  Voor de monumentale ingang daar hangt een enorme bel met inscriptie welke een replica is van de Liberty Bell van 1776 die in Philadelphia hangt. Beetje toeval want die avond pas besloten wij om toch nog door te rijden naar Long Island en een (tussenstop) hotel te zoeken in Philadelphia. Na onze spullen in dit hotel gebracht te hebben besloten om het centrum op te zoeken en ook daar te gaan eten. Het enige wat wij wisten van deze stad was ( volgens een in Frankrijk laatst ontmoet Tsjechies   stel ) dat het een heel leuke stad zou zijn ………………….. nou, ……. minder voorbereid kun je toch niet zijn.  Laat nu toevallig hier in Philadelphia de originele Liberty Bell hangen die geluid is in 1776 tijdens het lezen van de declaration of independence. Nadien nog 8 jaar onafhankelijkheidsoorlog tegen de Britten en de republiek was een feit. Philadelphia is een heel gezellige stad ( historisch centrum ) met oude huizen en in tegenstelling tot Washington en New York veel kroegjes en restaurantjes die enigszins oud west-europees aandoen. Eerst een glas bier ( speciaal brouwsel ) in “the  city tavern ” waarbij het personeel gekleed gaat als in 1776.

En een uurtje daarna in “the gaslight” heerlijk gegeten, gezeten in een vensterbankje in het raam.  Veel te kort geweest hier , maar ja …… vakantieplicht roept (belangrijke en zware last op de toch al tengere schouders ) en morgen op naar Merrick op Long Island waar wij twee dagen in zo’n leuk houten huis ( zie de foto’s van Cape May ) met veranda zullen verblijven bij Marie en Tom Sussingham.

IK BEN ZO MOE
LONG ISLAND

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.