LONG ISLAND

Gisteren weg gereden vanuit Philadelphia, na nog even getankt te hebben, da’s echt lachuh hiero. $1,90 voor een gallon komt neer op ongeveer 0,45 ct voor een liter benzine. Niet zo moeilijk te bedenken waarom hier van die grote auto’s met huge engine’s rijden. Na begonnen te zijn op de interstate ( beetje saai ) maar terug gegaan naar een kleinere weg, je ziet dan meer van het amerikaanse leven en komt langs aardige koffietentjes. Op een gegeven moment raakte het daar vast en toch maar weer de interstate op gegaan richting Brooklin. Daar aangekomen zagen we op de borden Coney Island. Yes ……….., dat moet gezien gaan worden. De Volendammers onder de New Yorkers trekken daar heen in hun vrije tijd het is dan ook een soort mengeling van Volendamse kermis met een fikse snuf Valkenburg. De beroemde houten boardwalk bekend van veel films ligt er nog steeds en je kunt je er laten fotograferen met een heuse slang om je nek.

Vergane glorie. Slang om je nek, leguaan op je hoofd, welkom op Coney Island.

Werkelijk “ the place to be “ maar niet echt ………… We bestelden het kleinste kinderijsje voor $3,50 en je krijgt dan een kuipje vergelijkbaar met 3 coupe’s in Nederland. Na 3 kwartier hier geweest te zijn ( lang genoeg ) de weg terug opgezocht en verder op weg naar Merrick op Long Island. In Merrick zouden we de laatste dagen te gast zijn bij Marie en Tom, zij een francaise en hij een volbloed yank.  Na een heel hartelijke ontvangst daar en de koffers etc. uitgeladen te hebben werden wij uitgenodigd om mee te gaan naar hun al meer dan veertig jaar oude strandhuisje om daar aan zee een glas wijn te gaan drinken.  Daarna zijn wij met z’n vieren gaan eten bij een perfect italiaans restaurant. De volgende dag zijn wij richting “ the Hamptons ” gereden, de plaatsen waar de superrijke amerikanen optrekjes hebben van geloof het of niet ( de plaatselijke makelaarskrant gaf het aan ) van bijvoorbeeld $147.000.000,- ………….. complete paleizen dus. Wij waren korte tijd in het plaatsje Sag Harbour en wat  daar direct opvalt is dat er een zeer hoog Ferrari, Lamborgini en Bentley-gehalte aanwezig is.  De volgende dag inchecken voor de terugreis, afscheid nemen en de Hertzbak retouneren waarna wij terug vlogen richting Amsterdam.

BRUCE SPRINGSTEEN
WEER THUIS IN MEPPEL

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.