GUGGENHEIM BILBAO

Jaren wilde ik al naar Bilbao. Met name om het museum Guggenheim te zien/bezoeken. Bij Central Park New York bezocht ik Guggenheim al eens en was onder de indruk van de bouw/architectuur van de  beroemde architect Frank Loyd Wright.  Bilbao moest nog aparter en groter zijn. Nou, wie dat vastgesteld heeft ooit heeft volledig gelijk. Zelden zag ik een dergelijk indrukwekkend gebouw. Los van de inhoud ……. je kijkt je ogen uit. Vanuit de verte aan komen lopend vanaf de andere zijde van de rivier maakt het gebouw al indruk.

Vanaf de derde verdieping !

Vanaf de derde verdieping !

Ook dit is kunst !

Ook dit is kunst !  Richard Serra    ( zie ook museum Voorlinde Wassenaar )

Als je dan vervolgens binnen staat en langs de drie verdiepingen omhoog kijkt, geen enkele symmetrie aanwezig, waanzinnig. Heel eerlijk, ik had verwacht langer aanwezig te zijn dan de anderhalf uur die ik er doorbracht. Het meeste van de getoonde kunst kan mij niet boeien. Wel even geprobeerd een Rothko te fotograferen puur vanwege de afmetingen maar daar werd een Spaans stokje voor gestoken. De ruimtes echter en het gebruik daarvan is fenomenaal . Niet op een foto vast te leggen. Wel geprobeerd maar daar zie je niet op wat je ervaart. Daarna dus tijd zat om Bilbao te gaan ontdekken. Wat ik al eerder schreef ……….. die Spanjaarden liggen mij steeds beter. Heerlijk eten, vriendelijk in de omgang, behulpzaam kortom een leuk verblijf. Ik had voor twee nachten een kamertje geboekt op de universiteit. Bijna midden in het centrum , motor geparkeerd voor de deur, kamer met volledige kookgelegenheid vlak naast de ingang en ‘s-morgens een prima ontbijt voor 48 euro . Nou, mij hoor je dan niet klagen.

En slim die spanjaarden, een parapluutje om de was droog te houden !

En slim die spanjaarden, een parapluutje om de was droog te houden !

Op iedere hoek van de straat tapas en/of pinxtos (?), voor een euro en 1,20 euro voor een glas wijn. De hele stad door gezworven, het kabeltreintje genomen de berg op (schitterend uitzicht) en vervolgens terug gelopen. De oude stad met z’n smalle straatjes, winkeltjes, terrasjes en overal die tapasbars, kortom prima stadje.

Het walhalla voor snoepers

Het walhalla voor snoepers

De volgende dag de motor weer in/opgepakt en via de A8 de stad uit.

Onderweg !

Onderweg !

Daar waar het verkeer weer een beetje rustiger werd de N634 genomen richting de kust, schitterend hier, overal zou je kunnen stoppen voor foto’s en vervolgens richting San Sebastian. Ook dat is een mooie stad echter hij stond niet op mijn lijstje dus ben ik er doorheen gecrossed bij een kroegje even geluncht en verder gereden/afgebogen richting Pamplona. Ik wilde dwars door de Pyreneeën richting Lourdes. Veel van gehoord nooit geweest dus dat kriebelde. Dag Spanje …….. hier was ik niet voor de laatste maal.

DAGBOEK, EN ANDERE ONZIN
DE HEILIGE BERNADETTE

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.