GALETTES DE BRETONNES

We schrijven inmiddels  22 juli , het is 22.45 uur, ik zit/lig in m’n mini-tentje, alweer bijna een week na het gewijde water van Lourdes.

Mooi dat deze jongen een paar nieuwe banden heeft! Helaas alleen kwamen deze van een doodgewone bandenboer uit Bergerac en moest ik ze gewoon afrekenen. Toegegeven ’t rijdt gelijk een stuk lekkerder. Zondagmiddag rond 16.00 aangekomen op het landgoed van Cis en Wim. Ze waren niet thuis dat wist ik al dus heb ik de schaduw van een boom opgezocht m’n spullen gedropped en weg gereden op zoek naar een biertent. Nou dat viel niet mee, ik was al een heel eind richting Bergerac en alles wat ik tegenkwam was gesloten. Op een gegeven moment op de weg terug zag ik een bordje “Golfbaan en restaurant Chateau les Merles” . Zal wel een dure tent zijn dacht ik nog maar als ze daar geen bier hebben zakt m’n handycap van de kont (huh ? ). Nou, ’t was een chique tent maar ze hadden bier een hele aardige bediening en freewifi , 123456789F was de code , weet je veel of je er nog eens komt. Het was daar op de binnenplaats van het chateau dat ik het stukkie over Lourdes heb zitten tikken. Daarna terug naar …..huis en begonnen aan het opzetten van de tent. Op een afstand van c.a. 400 meter zaten de engelse buren van Cis en Wim te kijken wie nu die rare snuiter was die zomaar komt aan rijden en zomaar op 50 meter afstand van het huis een tentje ging opzetten. Ben er naar toe gelopen en kennis gemaakt. Graham and ……. (shit, hoe heette ze ook alweer), reuze aardige mensen, ik werd direct aan de wijn gezet en het is heel gezellig geworden. De volgende dag kwamen Ans en Tommy ook uit Monnickendam aan en werd een tweede tent opgezet. De bedoeling was 1 dag te blijven maar de bandenwissel kwam er tussen en het was nog eens hardstikke gezellig ook. Op een avond naar een dorpsfeest met gezamelijk eten aan lange tafels, 1 minuut stilte en het franse volkslied ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Nice ( word je zelf ook wel even stil van ) , de volgende avond lekker eten onder de grote lindeboom voor het huis en de avond daarna een eetfeest bij Pierre ( een franse buurman ) ivm de verjaardag van ……waarbij ook aanwezig Allen en Sue(weer andere buren ) kortom ik heb die week een hoop aardige mensen leren kennen.

Het leuke huisje van Cis en Wim

Het leuke huisje van Cis en Wim

......met ook de gastvrije buurman Pierre.

……met ook de gastvrije buurman Pierre.

Met het tentje in de tuin.

Met het tentje in de tuin.

Maar ja …….. ’t bloed kruipt …… Zwiebertje wilde weer verder.

Hij wilde naar de kust en dat lukte met een kleine omweg. Onderweg n.m. een afslag over het hoofd gezien en voor ik het wist zat ik al in Poitiers en veel oostelijker dan de bedoeling. Daar maar een hotelletje gebruikt want ik had geen zin nog om die tent op te zetten.

Ze hadden alleen koffie dus de croissants van de Tabac aan de overkant.

Ze hadden alleen koffie dus de croissants van de Tabac aan de overkant.

De volgende dag na een echt frans ontbijtje ( Croissants dopen in de koffie) op weg naar La Sable de Olonne. Nou ……. eerlijk gezegd was ik daar snel uitgekeken. Teenslippers met luchtbedjes en parasols op weg naar het strand liggen mij niet zo. Niet veel bijzonders daar dus maar verder langs de kust omhoog en uiteindelijk kwam ik uit op een luxe camping vlakbij een leuke kust in een dorp met de ( volgens mij ) belachelijke naam Saint Michiel-Chef-Chef.

Met de ondergaande zon net achter mijn helm !

Met de ondergaande zon net achter mijn helm !

Hoe dan ook, ’t was er leuk en ‘s-avonds bij een in de oceaan ondergaande zon kennisgemaakt met Galettes de Bretonnes.

Lekkah !

Lekkah !

Geen idee wat dat was maar iedereen rondom mij at dat gerecht dus dacht ik …… als zij er geen buikpijn van krijgen zal ’t voor mij ook wel meevallen. En wat kreeg ik ………. een soort vierkant gevouwen crepe en dan gevuld ( naar keuze ) met champignons, tomaat, kruiden, ei en pittige kaas. Daar een lekker glas wijn bij , nou de dag was weer helemaal goed. ‘s-avonds in de tent zelfs wifi voor het broodnodige contact met het thuis front en morgen naar Saint-Nazaire.

DE HEILIGE BERNADETTE
SAINT NAZAIRE

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.