FULL THROTTLE OF DEAD SLOW AHEAD

De eerste thans ( allang) een game en oorspronkelijk een oude benaming voor “vol gas” toen motorvoertuigen nog een carburateur hadden waarbij de “throttle” verwees naar de keel of venturi van die carburateur die dan volledig open stond maar dat wist U natuurlijk allemaal al,  de tweede oorspronkelijk een term uit de zeevaart voor uiterst langzaam vooruit varen.

Ja, logisch dat wij , de ambassadeurs van StiVerLui ( lijkt wat op liever lui ) kiezen voor de laatste. Een citaat uit een Volkskrantartikel (Golda Meir) “de baas over de klok te zijn en niet door de klok te worden geregeerd” .   Mooie zin en er stond nog veel meer moois in dat artikel welk overigens films/documentaires als onderwerp had.   Geestverruimend, rust en reflectie, langzaam leren kijken of “the quiet eye” , kortom ’t was weer snoepen.    Over Eye gespoken ……….

Ik las  laatst over een ( digitale ) remake van “once upon a time in the west”  , wie het zich nog herinnert ………… schitterende trage beelden met het geluid van een lijzige mondharmonica op de achtergrond. Heerlijk !

Bovenstaande tekst is van 15 november en was nog niet gepubliceerd oftewel niet zichtbaar voor u (tijd, tijd, tijd ‘k eb ’t veel te druk met niets doen ) maar  inmiddels hebben S en ik deze remake in filmuseum Eye gezien. Twee uren en drie kwartier en zo heerlijk traag. Een echt zondagmiddagfeestje voor nietsnutten als ik.

Wat hebben we zoal nadien nog uitgevoerd ? Nou eigenlijk alleen maar leuke dingen zoals laat uit bed komen, lang de krant lezen, beetje knutselen aan de motor in mijn verwarmde garage , lekker koffie drinken bij deze en gene en ja ( nu weer even een vies woordje ) actief geweest met squashen. Daar word je moe van en dat kan eigenlijk niet maar ja ’t blijft een leuk spelletje.  En PMR ( da’s om ’t discreet te houden ) is volgens mij een beetje masochisties want hij krijgt telkens op z’n noten maar tot m’n verwondering maar ook vreugde spreken we telkens weer opnieuw af.  Nou zijn tijd komt nog wel want thans ben ik licht geblesseerd door een zweepslag, het snel aanzetten naar voren zal bij mij niet geweldig gaan en die klojo heeft een patent op van die slappe ziekenhuisballetjes waarop ik mij komende tijd vrees ik,  aardig  stuk zal lopen ( figuurlijk hopelijk ) .  Nou,  we gaan het zien en beleven a.s. dinsdag om 11.00 uur. Mocht ik het thans speltechnisch niet kunnen winnen dan ga ik over ( zo heb ik reeds besloten ) tot een vorm van psychologische oorlogsvoering waarbij ik op ‘m in zal praten net zolang dat ie er gek van wordt en mij de zege schenkt.

Tsja …… je moet toch wat in deze donkere dagen voor kerst !

 

 

DE BERGEN VAN LIMBURG
OVER EEN UILTJE KNAPPEN EN EEN C3

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.