EN NU VAN KORCULA NAAR VIS

Na enkele leuke dagen en een zeer gastvrij verblijf bij Nada, Harry en Pedro nu afscheid genomen en naar de andere zijde van Korcula gereden c.a. 45 km naar Vela Luka voor de ferry naar Split. In Split zouden wij een nacht blijven om vervolgens de ferry te nemen naar het eiland Vis.

Op Vis heb je o.a. de plaats Kut volgens volkskrantcolomnist Peter Buwalda dus ja ook daar moesten wij heen. Overigens bijzaak want  het echte doel waren Fleurtje, Peter de kleine Mia en de nog kleinere Devin dit stel, vrienden van JC , wonen sinds twee jaar op Vis. Zij hebben daar een lap grond gekocht aan de kust en terwijl Peter bouwt aan een huis zorgt Fleurtje voor enig inkomen door daar geteelde producten op de markt van Haarlem te verkopen.

Het stel stond ons op te wachten toen wij van de ferry af kwamen en na koffie op een leuk terrasje gingen wij op weg. Een gigantische onderneming om daar met twee kleintjes iets dergelijks op te zetten. Ook een gigantische onderneming was het om op hun plek te komen. Een zeer mooie weg slingerend door de bergen vanaf het plaatsje Vis en op een gegeven moment de weg af en een grindpad op. Nou ………………….. daar hadden we ervaring mee echter met je voorwiel in los grind is niet echt een pretje. Fleurtje reed voor ons uit en er kwam geen eind aan. Plotseling stopte ze en dacht ik …….. nu zijn we er……….. helaas ……. de boodschap luidde …….. jongens gaat het goed ? ……Nu nog maar vijf minuutjes ……………………. fucking hell. Wat bleek ……… het pad was 6,5 km lang en daalde ,steeg en kronkelde langs af entoe steile afgronden en dat al met een snelheid van c.a. 10 km/uur.

At last kwamen wij aan een (prive)vallei met een schitterend uitzicht alwaar de familie resideerde. Alles werkt daar op milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde wijze. De douche werkte nog niet, stroom via zonnepanelen, water uit de hemel welk vervolgens gefilterd werd en poepen …………. ja dat was helemaal toppie. Een heuse troon waar na gedane arbeid een schep houtsnippers opgegooid werd en na verloop van tijd had je een perfecte compost.

Lodewijk XIIIV zou jaloers geweest zijn.

We konden slapen in een kleine caravan of in een tent. Dat werd de tent waarbij voor de tent een hangmat was aangebracht voor het betere relaxwerk met een fantastisch uitzicht.

De volgende dag na een ontbijt van pap met appel en kaneel het eiland gaan verkennen waarbij we er ook achter kwamen dat enkele dagen ervoor diverse lokaties gebruikt waren voor de opname van de film Mama Mia 2 met Pierce Brosnan, Meryl Streep en Colin Firth.

Opa met de kleine Mia

Lunch onderweg.

En wederom op weg terug naar Split voor de overtocht naar Italie.

KORCULA AT LAST
BELLA ITALIA