ADAGIO

Adagio is een van oorsprong Italiaanse muziekterm die aangeeft dat een muziekstuk in een langzaam, comfortabel tempo gespeeld moet worden. Letterlijk betekent het “gemakkelijk (ad agio “).

Alles valt hiermee weer op de juiste plaats en Adagio is bij deze het lijfwoord voor deze site. Had ook gemakkelijk  “mañana” kunnen zijn of “duocement” o.i.d.  maar gezien ik Italië een fantastisch land vind en Italiaans een mooie taal houden we het bij adagio.

Sinds begin januari niets meer geschreven via dit bulletin oftewel  geen flikker uitgevoerd dus maar weer eens in de spreekwoordelijke pen geklommen.  Het enige buiten de deur welk gepland staat is samen met S. een tweeweekse trip naar Bari pas eind juni en gezien de belachelijk lage prijs van vliegen dit keer totaal geen animo om op de motor daar heen te gaan zoals vorige malen naar resp. Porto en Verona. Dubai , waar S. nu is samen met zusje, heb ik lekker voorbij laten gaan. Niet echt iets voor mij die gecultiveerde zandbak met torenflats.  Daar komt bij dat ik vanmiddag een afspraak heb in het ziekenhuis om door de scanner gehaald te worden. Iets met een vetbobbel op mijn heupbeen waarbij je toch wel graag wil weten of het inderdaad een onschuldige vetbobbel is.  Kom ik gelijk ff op die prent boven dit epistel welke ruim 65 jaar oud is want ja, eerlijk is eerlijk je denkt best wel eens na ( en terug ) over het verblijf op deze planeet. Het zal wel te  maken hebben met ouder worden en voorlopig vind ik mezelf nog steeds een zondagskind maar ja, je weet nooit wanneer je bediend gaat worden ….. goeie reden om het toch maar eens “nog” rustiger aan te gaan doen. Je bent lijsttrekker van deze club of niet. Dat woord lijsttrekker gebruik ik tevens omdat dit vanmiddag heel actueel klinkt het is namelijk vandaag de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ga niet stemmen, heb ik nog nooit gedaan voor deze verkiezingen en je mening geven voor een referendum welk via een noodwetje al reeds monddood gemaakt is heeft ook geen enkele zin.

Nee, deze jonge(oudere)man doet alleen aan leuke dingen  zoals zoveel mogelijk squashen, luieren, beetje lezen, huisje een beetje op (en laten)knappen etc.

Via het squash kennis gemaakt met een schippersechtpaar die met hun schip “Treanth” door heel Europa varen tot en met Kroatië. En (uiteraard tegen vergoeding ) is er de mogelijkheid om een keer mee te varen.  Nou arbeiders ik kan jullie alvast wel verklappen dat ik daar heel veel zin in heb.  Even het iets betere weer afwachten, even zien hoe we e.e.a. plannen, de keuken moet immers ook verbouwd maar hoe dan ook ….. dat gaan we doen.

 

31 DECEMBER EN TIJD VOOR FILOSOFIE
GROETEN VANUIT DAMASCUS