GROETEN VANUIT DAMASCUS

Nou, zeg nu zelf , bovenstaand beeld had best bij de titel van dit stukkie kunnen behoren.

Helaas, helaas maar de reis ging dit maal slechts tot aan Brussel.  Zomaar een weekend met Enid en Huyb teneinde wat leuke zaken te gaan aanschouwen, lekker eten  etc.  Dat je dan midden in het centrum van de belgische hoofdstad dit gebouw tegenkomt notabene in het weekend waarbij president-achterlijke sukkel-Trump zijn “snelle, stille, slimme en verwoestende raketten liet afvuren.

Dus ja, ……. gewoon Brussel dus, nou ja gewoon …….. we gingen om mooie en leuke dingen te zien, lekker te eten en uiteraard een lekker biertje te bemachtigen en ik kan U verzekeren …….. ’t is allemaal gelukt.

De expositie over oude Citroen 2CV’s in het mooie palais de automobile viel wat tegen ……….. ik had iets meer eenden en varianten verwacht maar goed, er staat daar zoveel ander moois dat het altijd weer likkebaarden is voor een petrolhead. Het culinaire deel begon met o.a. op de huid gebakken kabeljauw en brussels lof, uitsluitend koffie als dessert en het echte dessert genuttigd bij Haägendas exact zoals de vorige maal in Brussel. Snoepen noemen we dat …… een feestje met koffie, ijs, caramel, wafel en diverse chocolade. Nee laat die belgen  maar schuiven, dat zit wel goed hier.  De volgende dag in de namiddag oesters slurpen met een glas witte wijn en ‘s-avonds bij hetzelfde restaurant een vorstelijk diner,  jongens jongens wat hebben we ’t weer slecht.

In het centrum op de beroemde pleinen druk,druk, druk de lucht van wiet ( ook hier ) en hele legers  Aziaten sjouwend achter gidsen welke voorzien van parapluutjes, vaantjes etc. de meute(n)  voorgingen.

Nee, dan was het in de buitenwijken leuker. Niet ver van het gare du midi een hele leuke wijk met galerieën, oude restaurantjes en  leuke winkeltjes.

Een echtpaar op het plein van de hemelse vrede.

Een mafkees ……

En nog een stel welk ik regelmatig tegenkwam.

ADAGIO
HET LEVEN IS GOED OP HET BRABANTSE LAND