HET LEVEN IS GOED OP HET BRABANTSE LAND

Het land waar mijn wieg (niet) heeft gestaan. Zijnde de eerste regels van het Brabants volkslied. K ‘eb er wel ooit 10 jaar gewoond met veel plezier en als je dan ‘s-avonds op een terras zit in Hilvarenbeek en je hoort he’ Keeske hoe gaat ie ? of hou doe he’ dan is dat bijna thuiskomen.
De dag begon zonnig met een rit naar Den Bosch, dan kom je langs Wijchen, ’t was 10.30 uur dus tijd voor koffie bij m’n laatste werkgever Eromes. Altijd leuk om de oud-collega’s weer even te ontmoeten, prima koffie en een rondleiding met  Miriam,  meisje Simons voor de intimi , er wordt verbouwd daar en dat geeft gigantische produktiehallen waar een  Boeing 777 gemakkelijk in past.  De laatste roddels ff doorgenomen, Susan veel geluk in de liefde.  K’eb ’t zelf ook eens aangelegd met een collega en na 14 jaar nog steeds geen spijt. Na de koffie naar het leuke stedelijk museum in Den Bosch, gratis naar binnen (nou ja) via de museumjaarkaart. Het aanwezige kluisje gebruikt voor de motorhelm en kleding en via de achteringang naar buiten gepiept de zon in. Had afritsbare pijpen op mijn motorbroek waarbij rechts een brandgat zat van de hete uitlaat.

Alleen lompe motorlaarzen mee en het was 29 gr. celcius dus eerst een paar knalgele sneakers gescoord de broekspijpen afgeritst en naar de plaaselijke turk gebracht voor reparatie. Spoedopdracht…… kon allemaal, over een uur klaar. Ja, dan moet je dus maar eens beginnen met een heerlijke salade op een zonovergoten terrras . Op zo’n moment realiseer je je weer even wat voor een goudhaantje je eigenlijk bent. Lieve collega’s, vlijtige turk, lekker eten  en straks een leuk museum.

Na een uur was er een mooi leren lapje op het gat in de broekspijp genaaid ( spoedopdrachten kosten wel twee euro extra ) en thans was het echt tijd voor het museum alwaar een expositie aangaande chineese kunst. Sommige zaken boeiden niet echt, echter er waren ook stukken die mij zeer aanspraken zoals de geheel van leer vervaardigde op ware grootte, ingestorte russische tank. Je moet er maar op komen.   Of bijvoorbeeld de dood voorover liggende man.

Kunst is voor mij onder meer  iets maken wat ik zelf niet kan waarmee maar gelijk even afgerekend met de Karel Appels, Rothko’s en dat malle niemendalletje van Barnett Newman “who’s afraid” etc.    Over kunst en vakkundig schilderen gesproken …….. kort geleden kwam ik op Instagram het schilderij tegen welk ik vorig jaar van mijn kinderen als verjaardagsgeschenk had gekregen, geplaatst tussen een aantal beroemde mannen en vrouw ……………. hoezo ego-strelend?

Een leuk dagje DenBosch eindigde   ‘s-avonds in een hotelletje in Hilvarenbeek en morgen om 10.00 uur staan we paraat  in Goirle voor de BMW-cruiserrit door o.a. Belgie.

GROETEN VANUIT DAMASCUS
SCHIP-AHOY