WEDEROM BELLA ITALIA

Ja, we zijn er weer. Dit keer beide vliegend af Schiphol en niet zoals vorig jaar met de brommert. Dat ” Bella”  valt overigens tot nu toe wel mee want de weg van Bari-airport naar onze eerste bestemming, c.a. 180 km rijden ging o.a. door een industriegebied doch vandaag gaan we na het ontbijt de omgeving eens verkennen en zien waar we beland zijn.

De vliegreis gisteren verliep perfect, keurig op tijd, te vroeg zelfs bij de balie van de autoverhuur maar de koffie bij het wachten smaakte weer zoals gewend oftewel voortreffelijk. De huurauto is een Twingo, zo eentje met de motor achterin en niet echt mijn favoriet maar goed, het ding rijdt en daar gaat het om.

Gezien de type-aanduiding hebben ze volgens mij de “turbo” er af geschroefd.

Na aankomst in het appartement en uitpakken eens even de straat op richting strand en wat direct opviel was dat e.e.a. er eenvoudig uit zag, tikje triest zelfs. Na een rondje kwamen we bij een grappig strandtentje …….. verbazing over de prijs van de uitstekende koffie hebben wij allang niet meer want voor c.a. 1 ,50 drink je hier perfecte cappuccino’s , een Spritz euro 3,- en voor 6 euro een tableau/etagère of hoe zo’n ding heten mag vol met lekkere hapjes, chorizo, kaas, olijven etc. Met dat alles gezeten tussen de Italianen en de voorzitter had het weer zeer naar de zin.

 

 

 

 

Een gelukkig koppel aan het strand van San Cataldo.

De volgende dag met de Wingo de kustweg gevolgd naar de volgende plaatsjes en tal van leuke plekjes gevonden maar ook Torre Dell Orso bekend van de Transavia-folders …… Bah bah bah, megadruk daar, 40 italianen op een vierkante meter strand, toeristentreintjes, paraplu-armbanden-hoedjes en overige rotzooisambo’s, volgens Sandra twee jaar geleden met een hausse bootvluchtelingen vanuit Noord-Afrika over komen roeien. Kortom snel wegwezen daar.

Dichter bij ons dorp leuke niet te drukke stranden met eettentjes etc. Dus binnenkort als er weer een ligbedje gehuurd moet worden ben ik de Sjaak (komt overigens uit het Frans van “faire le Jacques” oftwel” de HANSworst uithangen) dus ook nog eens weer helemaal op het lijf geschreven.

Zover is het gelukkig nog niet want de volgende dag een paar fietsen geregeld en 12 km gefietst naar Lecce, een leuke oude stad met paleizen, veel kerken, een kasteel van Karel de vijfde en lekkere koffie maar ook helaas erg touristisch. Wat dan wel weer extra leuk is (hebben we ruime ervaring mee inmiddels) dat zo’n stad per fiets zien veel dynamischer is dan dat je dat te voet doet. Rond vijven richting appartement gefietst en lekker voor de buis gehangen  i.v.m. het wereldkampioenschap voetbal. Ook dat is natuurlijk vakantie …….. toch?

SCHIP-AHOY
GET MY KICKS ON ROUTE 66