GET MY KICKS ON ROUTE 66

Komend vanaf ons vorige verblijf in San Cataldo Brindisi aan gedaan. Een wel aardige stad met terrassen/restaurants aan de haven waar overigens op dat moment speedboot races werden gehouden.

Niet super bijzonder hier, wel weer even een heerlijke koffie gescoord op een leuk terrasje. Daarna via o.a. de weg zesenzestig naar Martina Franka c.a. zes kilometer vanaf onze trulli. Verhip he’ , heb ik na de zuid-Afrikaanse route 62 nu op de Italiaanse route 66 gereden.

Een trulli is een van oorsprong eenvoudig arbeidershuisje opgebouwd uit losse stenen zonder cement breed van onderen en puntig (schoorsteen) uitlopend, eigenlijk net als een indiaanse teepee. De onze heeft drie van die ruimtes en buiten een heuse hout gestookte pizzaoven. Voor de luxe en comfort is dan een stuk aangebouwd voor resp. de badkamer, keuken en een slaapkamer. Een gigantisch stuk grond er omheen met olijf- en dadelbomen en een geweldig uitzicht. Alleen het geluid van de vogels en een krekel. Kortom de ideale sfeer om een roman te schrijven.

Een deel van de zithoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een heuse hout gestookte pizzaoven in de buitenmuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De watertank wordt bij gevuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C.a. 600 meter van de weg af de heuvels in en je naaste buurman 200 meter verder. Heel veel privacy dus en naast die in de badkamer ook nog eens een keurige buitendouche. ’s Morgens het terras betreden slechts gekleed met een zonnebril kwam derhalve herhaaldelijk voor.

In de schaduw op het terras

Kortom een fantastische priveplek met veel rust en ruimte.

De stad Martina Franka was op slechts enkele minuten rijden afstand en een prima plek met leuke restaurantjes en terrasjes en ‘s-avonds voorzien van een zeer aparte verlichting op pleinen en in straten.

Een plein in Martina Franka

Een deel van de feestverlichting

Ook enkele malen naar het strand geweest waarbij rond de middag de inwendige mens op gepaste wijze voorzien werd (mooie zin wel. vind ik).

Lunch in de beachclub,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En na een hartelijk afscheid zaten er weer twee fantastische weken Italië op.

 

 

 

 

 

 

 

Nu eerst maar weer eens een beetje gaan squashen, keuken verbouwen, beetje motor rijden en ander zwaar werk ter voorbereiding op de vakantie begin september en uhh,  ja voor oktober hebben we alvast een weekje Sevilla geboekt. Het leven moet natuurlijk wel aangenaam blijven.

WEDEROM BELLA ITALIA
KEUKENTJE BOUWEN