KEUKENTJE BOUWEN

Get my kicks on ……ja ja ja ………… en wat heb je na deze Italie-vakantie dan zo al uitgevoerd ? Nou , ………. dit maal best wel iets.  Lang had ik al het  plan om als ik m’n keuken ging faceliften dit zelf uit zou voeren. Ik hoor het S. nog zeggen ” dat ga je toch zeker niet zelf doen hé ?” en het antwoord mijnerzijds ……. “nou en,  hoe moeilijk kan dat zijn ” ,  nou arbeiders en overige ongelukkigen het zat niet helemaal mee maar met wat improviseren, nadenkend over oplossingen en af en toe een handige tip ben ik er toch gekomen.

De te vervangen keuken had ik 24 jaren geleden zelf ontworpen dat zou dus ook deze maal wederom gebeuren. Eind januari besteld en pas in juli geleverd verdiende niet echt de schoonheidsprijs maar omdat ik telkens aangaf dat ik geen haast had was dit slechts een rimpeltje in de vijver der problemen. Persoonlijk vis ik bij voorkeur in de vijver der oplossingen en ik moet zeggen die gaf wel enkele golven. Speciaal extern laten inmeten ( bij een granieten blad zaag je er niet makkelijk een stukje af ) en bij uiteindelijk aflevering er achter komen dat e.e.a. niet echt klopte.  De muur in-frezen bleek een oplossing en zo waren er nog enkele hobbels die genomen dienden te worden.  Op z’n voorzitters dus eerst ‘s-morgens het krantje,ontbijtje en koffie en daarna pas de keuken en ook niet in de weekends dus ja, snel ging het niet. Na een ochtendje behangen met S. voor de fotoposter van Brooklin-bridge bleek de ondergrond niet juist gereinigd te zijn en kwam na enkele uren het geheel er weer net zo hard af als dat ’t aangebracht was. Kortom het meeste zat mee ……………maar niet alles.

Het uiteindelijke resultaat stemt mij zeer tevreden en daar gaat het om.      Tussendoor een beetje squashen, niet te veel want het was wel erg warm in juli en begin augustus is het nu weer zo ver dat wij maar weer eens op vakantie moeten.    Over vakantie gesproken ( dit woord kan mij op deze site niet vaak genoeg getoond worden) , toen JC en ik per motor afgelopen oktober op het eiland Vis in Kroatie waren werden daar de opnamen van de film Mama Mia 2 afgerond. Deze film nu was in premiere begin augustus dus die moest gezien gaan worden al soieso om te zien of er nog bekende plekjes te zien waren …………… nou plekjes …….. just one place.

 

Dat fucking pad , zie  “en nu van Korcula naar Vis ” van okt. 2017  kwam enkele malen in beeld voor de rest was het gewoon een leuke “feel good movie”

GET MY KICKS ON ROUTE 66
DE SEPTEMBERVAKANTIE