WE RAKEN OP DREEF !

Wij schrijven 29 mei en zijn dus alweer vijf dagen van huis en het ritme begint er in te komen.

‘s-morgens ontbijt verzorgen en als de ploeg aan ’t werk gaat begin ik met afruimen, afwassen, opruimen en een lijstje maken met benodigdheden voor de komende lunch en het avondeten. Vervolgens op de motor of lopend naar de supermarkt voor brood voor de lunch, (fris)drank en avondeten. Bij terugkomst koffie zetten voor het bakkie van c.a. 10.30 uur. broodjes klaar maken voor de lunch. Later samen lunchen, afwassen en daarna de ploeg helpen met leiding geven. Nou ja leidingen aangeven zul je bedoelen oftewel buizen voor de frames. Ik snap er nog steeds geen hout van.

Jan, de ploegleider in aktie …………. kijk, …… ’t is heel eenvoudig, dit buisje hou je met het dikke stukje aan de linkerkant en vervolgens moet dat rechtse kruisstuk hierdoor en dat moet je die op een na lange buis daar aankoppelen maar wel zorgen dat het hendrikje naar beneden zit en vervolgens haal je die bocht erdoor waarbij je wel moet opletten dat er twee verschillende bochten zijn en dat die voetplaat alleen naar rechts kan want als je ‘m links doet komt de tent ondersteboven te staan en da’s niet de bedoeling …………… nee, dat laatste snap ik maar voor iemand die met moeite de basisschool doorlopen heeft is koken een stuk makkelijker dus piep ik ‘m snel er tussenuit om bijvoorbeeld “jawel” piepers te jassen.

Die piepers liggen hier onder de broccoli !

Na het eten komt voor mij het allerleukste van de gehele dag ……………. via de notaris vastgelegd dat de ploeg moet afwassen en de kok mag toekijken, op dat moment ben ik natuurlijk weer geheel in mijn element. Dat koken , wonen en slapen doen we overigens in redelijk luxe verblijven waarbij een ieder z’n eigen vertrek heeft.

Met de opbouw van de tenten loopt het redelijk voorspoedig zeker voor zo’n kleine ploeg als thans, morgen Zondag een dagje vrij waarbij ik nog niet weet wat te gaan doen maar misschien een ritje richting spaanse grens . U verneemt het nog wel.

JA, DAAR GAAN WIJ WEER
SUNDAY BLOODY SUNDAY