NAAR HUIS EN WEG WAS IE WEER

Hoe vul je de dag met niets doen ? Da’s al heel lang het belangrijkste in mijn pensionadobestaan en toegegeven … da’s soms best lastig. Dat koken voor de tentbouwers op campings aan de middellandsezeekust en in de Ardeche was leuk maar zeker geen niets doen en ik moest nog terug. Ik had gekozen voor reizen met de brommer maar geef toe dat als je dan c.a. 700 km op een dag op voornamelijk de tolweg rijdt je wel eens wat anders wil. Nou arbeiders en overige zielepoten dat kan. Heb al eens geventileerd hoe blij ik ben met mijn huidige brommertje, dat e.e.a. perfect stuurt, rijdt, remt en ( na uren ) iets minder zit. Beetje last van een houten kont na verloop van tijd en daar doe je dan wat aan. Op de cruisecontrol rijdend is het easy om beide handen van het stuur te halen, je stuurt dan zoals dat op een fiets kan enigzins met je lichaam alleen nu wel met een snelheid van c.a. 120 km/uur VoilĂ„ een andere zit ! Nu had ik eens gehoord van een gast die op een GS achterop ging zitten met z’n armen over elkaar en ja, ach waarom niet ………………………….. Nou, ook dat werkte ! Vervolgens kom je op reisdag twee na Bastogne in de Ardennen en dacht ik ………. ‘k hoef toch niet persĂ© om 18.00 uur thuis te zijn dus een stukje binnendoor over schitterend geasfalteerde wegen en bochten in een eveneens schitterend landschap, da’s pas motor rijden en haalt het ongenoegen van die lange rechte weg er ook nog eens uit. Na een half uurtje zo genoten te hebben verveelde dat ook weer, de roep om huis was kennelijk toch sterker dus maar weer de E25 op. Let wel 10.00 uur in de ochtend op een doordeweekse donderdag m.a.w. geen hond voor of achter mij besloot ik tot een ander tijdsverdrijf n.m eens dat rechter handvat enigzins verdraaien. De snelheidsmeter van deze brommer loopt tot 240 km en daarna komt een rood lampje van het alarm. Ik kan U verzekeren dat de naald na korte tijd boven het lampje hing , da’s ( althans voor mij ) sensatie en je bent ook nog eens veel sneller thuis. Op een acceptabele snelheid verder cruisend kom je dan weer in Nederland na c.a. 4 weken en dan is er tijd voor koffie .

Mc-cafe en een klaar liggende Volkskrant ……………………………….. nou dan ben ik bijna thuis hoor.

Ook nog even thee gedronken onderweg in Nuenen bij oudcollega Joop en Dorien. Bijkletsen in de tuin en verder maar weer. Kom je tegen zessen zwemmend in het zweet ( onderweg 34* ) aan bij huis komt er een heerlijke kerryachtige geur uit de naast gelegen woning van buurmeisje Aly met de opmerking ” heb je nog niet gegeten ? ‘k eb toch te veel gemaakt ” ………………………………… zit je daar na een verfrissende douche een heerlijke salade te eten.

Nou geloofsgenoten en overige moslims er was geen boter maar daar viel ik met de neus toch wel in ……..

Even een paar wassen draaien, onkruid uit de tuin halen , alsook de tweede vaccinatie halen , nog wat boodschappen doen en maandagavond richting Monnickendam want dinsdagochtend op vakantie met Sandra naar, jawel Frankrijk !

Zwaar leven toch !

NEGEN
DUNE DE PILAT