ZIE IK ER NOG EEN BEEN IN ?

Tijd voor complete onzin !

Als je in Amsterdam wil winkelen in de Linnaeusstraat/Middenweg en je als welgestelde pensionado geen zin hebt in hoge Amsterdamse parkeertarieven dan parkeer je je CO2-uitstoter op de gratis parkeerplaats aan de achterzijde van de Oosterbegraafplaats. Vervolgens doorkruis je dan die “nieuwe ooster” wat nog een aardige tippel is maar ook wel een interessante want kijk om je heen en je ziet de meest aparte grafstenen, ornamenten, sarcofagen en hoe het spul ook verder heten mag. Persoonlijk heb ik hier niets mee want als ik naar de hemel ga (staat reeds vast) dan mag men mijn stoffelijke resten gerust ondersteboven in ongewijde grond stoppen of in de wijkcontainer , ’t afvalpasje hangt in de meterkast of ter beschikking stellen aan de wetenschap kortom, het zal mij worst wezen. Misschien is dat wellicht ook nog een mogelijkheid dat ze zo’n Unox of Hema product van je maken. Handig voor landen waar voedseltekorten zijn. Ik denk dat ik daar maar eens patent op ga vragen. Hongersnood ? maal uw dierbare overledene tot worst breng een loodje aan pas wel op uw vullingen maar ’t vult de lege maag. Overigens niets nieuws onder de zon want bepaalde volksstammen in o.a. Nieuw Guinea doen dit al eeuwen ?? Huh…? Ja doei alleen met hun vijanden. Die optie van/voor de wetenschap overigens gaat toch nooit lukken want wat moet men daar met zo’n oekeloen als ondergetekende. Als men mij gaat openen …………….. hersens zijn er niet, nooit gehad of volledig verschrompeld, gestaalde spieren ? , dacht het niet, veel te onsportief geleefd of geluierd , een gezond hart ? lijkt mij ook sterk, heb nooit mee gedaan aan de postcodeloterij of een zwerver op straat iets gegeven. Heb ik eigenlijk wel een hart ? Kortom die wetenschappers hebben geen flikker aan mijn flikker. Waar hadden wij ’t ook alweer over, oh ja het nut van begraven etc. Dat alles overpeins je zo af en toe en een mooi moment daar voor is tijdens die wandeling over de ooster-begraafplaats. Hé hé wat een gedoe om in een winkelstraat te komen hoewel uhhhhh…….. het doodt wel de tijd 🙂

Aangekomen op de bestemming van die dag begin oktober, het was mooi en zonnig, een wijntje gedronken op een terras aan de waterkant en tevens bij een verlichtingszaak een mooie staande lamp gekocht voor bij de nieuwe bank thuis. Op de terugweg uiteraard wederom over die begraafplaats echter nu met onder de arm een witte langwerpige doos waarin die aangeschafte lamp. Op een begraafplaats zie je nooit mensen zeulen met een tas van de Jumbo, AH of de Lidl, dat kun je niet maken, nu echter ging daar een persoon voort met ( op afstand gezien ) een ………. ? verrek het lijkt wel een smalle witte kist. Ja arbeiders en overige ongelukkigen ik moest er voor ’t fatsoen iets van maken dus besloten bij mogelijke aanhouding te vertellen dat ik het been van mijn vader ter aarde ging bestellen. De man was bij leven prima dus allang daar boven in die hemel en die lacht zich een krul in z’n flikker, waar heb ik dat meer gehoord ? als ie waarneemt waar z’n jongste nu weer mee bezig is. De naam van de fabrikant van de lamp stond op de doos, vast gods wil en het toeval wilde ( hoezo toeval ) dat als ik mijn hand op de middelste letters op de doos plaats je zou zweren dat mijn achternaam er op stond. Er kwamen zat mensen langs waarbij ik dan treuzelde bij een open plaatsje tussen twee zerken want ja je moet natuurlijk uit fatsoen wel de schijn hoog houden. Als deze bezoekers voorbij en uit het zicht waren snel voorwaarts in de juiste richting totdat er weer passanten kruisten, nondeju wat is die begraafplaats groot dus menigmaal heb ik een geschikt plekje moeten zoeken, een enkele maal werd ik ook aangesproken en moest dan het verhaal van mijn vader opdissen die opgevreten was door een grote zeldzame kanarie met haaientanden waarbij men alleen z’n been had kunnen redden. Medeleven werd dan betoond en voorts kon ik weer. Kortom het duurde allemaal even maar de auto werd bereikt, ’t is een zwarte dus die viel niet op daar en inmiddels heb ik een fraaie lamp in de huiskamer.

Moraal van dit verhaal , alleen saaie dozen bestellen dozen via een site en laten die bezorgen via DHL.

LIVORNO, DE REST EN EEN BIJZONDER HOTEL
TARGET LEUVEN