RONDJE NEDERLAND

Dinsdag 20 juni , geen soc. of andere afspraken komende week en een idee welk vorige week ontstond n.m. een rondje Nederland waarbij niet bekend hoe lang ik zou wegblijven. Alles laten afhangen van wat je onderweg tegen komt en hoe interessant is e.e.a. Dus geen agenda , gewoon gaan en zien waar je komt. Even ervoor een route uitgezet van 1300 km langs de grenzen van Nederland te beginnen in Zwartemeer z.o. van Emmen aan de duitse grens en van daaruit naar het noorden en vervolgens tegen de klok in de Waddenzee volgend, Den Helder richting zuidwestkust van Zeeland, Brabant, Limburg en van daaruit bij Vaals aan de oostgrens weer omhoog naar Zwartemeer . Geen gezeur over data, go with the flow en maar zien hoe lang je onderweg bent, vind je wat leuks dan blijf je hangen zo niet dan rijdt je door. Vanmorgen om 10.30 uur op weg gegaan en bij Zwartemeer aangekomen de navigatie aangezet. Een geweldig leuke route richting Bourtange waar ik toevallig al een kleine twee weken geleden geweest was dus dat overgeslagen en de eerste stop was in/bij (?) Nieuwe Statenzijl , ik wist werkelijk niet waar ik mij bevond maar later bleek dat dit het meest N.O. plekje van Nederland is aan een water wat uitkomt in de Dollard. De foto boven dit epistel geeft aan de overzijde Duitsland weer. Doodlopende weg, enkele fietsers en het meest eenvoudige koffietentje wat ik ooit gezien heb. De uitbater verkocht ook zelf geschilderde prentjes , had een perfecte cappuccino met een gevulde koek, gaf een platte grond van dat deel van Groningen mee en nog enkele tips zoals de kleinste zeehaven van Nederland ( Noordpolderzijl ) en de zeehondjes bekijken achter de dijk bij Fiemel. De bunkers bij Fiemel vertelden een interessant verhaal aangaande de Atlantikwall uit de tweede wereldoorlog, de zeehondjes vond ik te ver lopen bovendien heb ik het wel ff gehad met hondjes en blaft ( dankzij een keelpijntje ) Jeannet ook al als een zeehond dus die maar even laten liggen en verder maar weer. Via diverse leuke weggetjes langs de waddenkust naar Lauwersoog aan de Lauwerszee, viel een beetje tegen en inmiddels via ons beproefde concept een hotelletje gevonden in Westergeest. Prima kamer, tip van de host, ga eten in Kollum bij Wald en geef ff aan wat je morgen als ontbijt wenst. 🙂 Kollum ligt vijf km verderop dus na een douche de gewone kleertjes aan en met uitsluitend de pot op het hoofd naar restaurant Wald. Fantastisch temperatuurtje, gezellig terrasje , een Pinot Grigio voor de snufferd en even later een visschotel met aspergesaus ……Man,man,man ik heb daar zitten eten zo fantastisch. Een perfecte dag achter de rug en voor morgen alvorens de route te hervatten nog een leuk ideetje. Daarna naar Kornwerderzand aan de afsluitdijk voor een bezoek aan het museum daar.

BROERTJE,ZOONTJE,NEEFJE
RONDJE NEDERLAND DEEL 2