RONDJE NEDERLAND DEEL 2

Même dieu en france était jaloux. Want om te beginnen met het einde ………. In Haarlem een eenvoudig Italiaans restaurantje, primo een salata caprese, secundo een spaghetti bolognese waarna geen koffie maar een huisgemaakte dik stroperige limoncello. Wat een dagafsluiting. Die dag begon overigens met een ontbijt in Westergeest waarbij ik de avond ervoor exact aan kon (moest) geven dat ik twee “bruine “ boterhammen, een croissant, een glas volle melk en een “gekookt” eitje wilde. Het brood belegd met kaas en salami. Zoals al vermeld, de kamer was zeer ruim, schoon en idem-dito de badkamer, het licht ( 17 lampen ) werkte via “ hé google “ dus wel bekend bij deze provinciaal kortom helemaal niets mis mee. Het broodbeleg de volgende ochtend was van een ander kaliber , de bediening was niet de verwachte leuke jonge vrouw maar een overigens best wel aardige ietwat catweazle achtige kerel getooid met oorring. Het beleg voor de twee ( wiskundig klopte ‘t allemaal ) aanwezige bruine boterhammen bestond uit 1 plakje chorizo en twee smalle plakjes kaas. Ik moest lachen bij de aanblik op het bijna lege schoteltje en kreeg wat fawlty towers achtige bedenkingen. Op mijn vraag naar wat meer beleg volgde een ietwat catweazle-achtige blik maar de extra kaas kwam wel op tafel. Het gekookt eitje was prima de afrekening belachelijk laag kortom de dag kon beginnen. Eerst Damwoude , de zeer grote school voor speciaal onderwijs daar welke ik ooit voor veel geld had ingericht was het doel, ik hoopte daar de mij zeer sympatieke “master Oebele” Haarmsma aan te treffen echter ook hij was reeds met pensioen. Vervolgens via allerlei leuke binnenweggetjes naar Kornwerderzand op de afsluitdijk voor een bezoek aan de daar aanwezige (museum) kazematten. Geweldig interessant en vervolgens via Den Helder de westkust langs naar Egmond aan Zee, de (navigatie) route uitgezet en land in waards naar Heiloo want via marktplaats kon ik daar twee dinerborden ( Ruska van Arabia 1975 ) scoren welke ik graag aan de collectie wilde toevoegen . Nou uhhh en hoe de dag afliep is reeds bekend . Morgen richting Zeeland maar of ik daar dan al kom ? Als Allah het wil …..

RONDJE NEDERLAND
RONDJE NEDERLAND DEEL 3