RONDJE NEDERLAND DEEL 3

Vandaag 22 juni vertrokken vanuit ‘t stulpje van zoonlief in Haarlem voor de resterende route 2 van 4 met als einddoel Breskens in Zeeuws Vlaanderen. Nou arbeiders en overige ongelukkigen da’s niet gehaald maar grotendeels luxe want deze profiteur had er in Zeeland ff geen zin meer in en zat rond 16.00 uur in een luxe hotelkamer compleet met ligbad en een bovenverdieping welke was voorzien van een zithoek ,buro en tweede tv-toestel.

Nou, en dat voor een gewoon hotelkamertje !
Oh Oh Oh wat zijn die Haarlemse binnentuinen toch mooi 🙂

Zoals reeds vermeld , begonnen vanochtend in Haarlem waar de brommert via ‘t steegje de achtertuin werd uitgereden waarbij ‘t mij c.a. een half uur kostte om Haarlem uit te komen om uiteindelijk via een mooie route door Halfweg richting Noordwijk te gaan teneinde de uitgezette rit (draad) weer op te pikken. Prima weer daar aan het noordzee-strand en langs de kust door richting Katwijk etc. Je rijdt Wassenaar in op een mij volkomen vreemde wijze maar wel leuk, door Den Haag naar Scheveningen, passeert het Kurhaus dan de boulevard op en vervolgens de visserijhavens, vervolgens Monster in het Westland en dan Hoek v Holland waar die ferry ook lag die altijd te vroeg vertrekt (grrrr) . De bedoeling was de pont naar Rozenburg te nemen maar zo regelmatig kijkend op je navigatie rij ik een stadje in met een leuk grachtje, terrasjes, oude huizen ???? De brommert gestopt en afgestapt ……. Waar zit ik eigenlijk ? Komt er een fietser aan, stopt, leuk he’ die bloemen op die boten, komend weekend is het corso hier in Maassluis ……. Ohhh ja, uhhh Maassluis dus.

Nou, Maassluis dus !

OK, een babbeltje volgt, pont naar Rozenburg ? Nou uhhh die vaart al enkele maanden niet meer 🙂 Ge zult de A4 (Beneluxtunnel ) moeten nemen. Dat werd de eerste maal afwijken van de route . Dus door de stinkende Botlek naar Den Briel etc. en daar maar een broodje “bal” genuttigd op een aangenaam terrasje. Vervolgens richting Zeeland waarbij ik er ( te laat ) achter kwam dat de Brouwersdam was afgesloten. Om en terug rijden via Middelharnis ( c.a. 80 km extra ) om uiteindelijk terecht te willen komen in het leuke plaatsje Domburg. Intussen was het gaan regenen, niet hard maar deze boy-wonder draagt een z.g. doorwaaiset en had geen zin om te stoppen ( niet erg genoeg ) dus ja, nat wordt je toch wel. Domburg was een aanfluiting ………… mega touristisch druk, alle terrassen bezet kortom een koffietje in een achterafstraatje en gauw een hotel gezocht. Ik had er geen zin meer in. Nou dat werd dus Westkapelle met de reeds eerder omschreven prima kamer. Hoge duinen hier waar vanaf je heul ver kaikuh kunt ……………. als je goede ogen hebt en het niet te nevelig is.

Nou, daar achter de horizon ligt dus ergens Breskens in Zeeuws Vlaanderen.

Maar dat zien we morgen dan wel weer ……

RONDJE NEDERLAND DEEL 2
RONDJE NEDERLAND DEEL 4