OTOS HERE I COME

Eigenlijk zou dat “Otos allá voy” moeten zijn , we zijn in Spanje of niet. ‘s-morgens in Barcelona nog even rond gelopen en om de hoek van het ietwat vreemde hotel een koffie en lekker broodje gescoord. Vreemd hotel ? Ja, vreemd hotel, schoon, netjes, luxe kamer echter wel met een spiegel schuin voor je bed net zo groot als het bed zelf dus 200×200. Het zou een kamer uit een bordeel kunnen zijn, inchecken kon pas na 20.00 uur en uitchecken tot 17.00 uur. Heb al heul veul hotels gehad de laatste 10 pre-pensioenjaren maar dit nog nooit meegemaakt , tel daarbij op het maffe verhaal van de afgedekte kentekenplaten, geen majestueuze receptie maar slechts een enkele deur welke je drie maal voorbij zou lopen kortom “extranjero, extranjero, extranjero maar goed …… prima geslapen en uitchecken rond 17.00 uur zou ik toch niet doen want Otos wachtte. Om c.a. 11.00 vertrokken uit Barcelona, ik deed er ( zonder verkeerd rijden ) dit keer c.a. 3 kwartier over om weg te komen, had c.a. 425 km voor de boeg en we ( de auto en ik ) hadden er zin in. Om rond 17.00 uur reed ik Otos binnen waarbij “mio casa” snel gevonden was. Niet moeilijk als je maar èèn hoofdstraat hebt 🙂 Sleutel in het kluisje naast de deur, mooie zonnewijzer op de gevel boven de deur ” Muixeranga d’Algemesi” ……? wist ik veel. Later bleek dat er 29 heel aparte zonnewijzers in het dorp te vinden zouden zijn. De mijne was in 2016 aangebracht ter herinnering aan die “Muixeranga d’Algemesi” nou da’s dan duidelijk dus ……………. niet ?? Ook stom 🙂 Het gaat over het bouwen van een menselijke toren zoals hieronder.

Hier onder nog wat indrukken van in en rond mijn stulpje voor de komende c.a. vijf weken. We hebben hier met z’n 451-tigen een restaurantje, een bar met lifemusic , twee minimarktjes, een benzinepomp, een padelbaan ( alleen nog niet gevonden ) heel veel sinaasappel en citroenstruiken/bomen kortom zoals Hermanos Finquers ooit zei …… het verkeerslicht staat op rood, soms springt het op groen …. in Otos is er altijd wat te doen. 🙂

Het stulpje heeft twee slaapkamers en nog een bedbank, beneden een minibinnenplaatsje, een supersnelle internetverbinding en ik heb netflix ……… nou …… wat wil je nog meer. Motorkleding bij mij zodat er wellicht ook nog gebrommerd kan gaan worden. Komende week tot 28gr.C …….. lachen toch.

RETRAITE IN SPANJE
INDRUKKEN, OVERPEINZINGEN, BEZIGHEDEN