INDRUKKEN, OVERPEINZINGEN, BEZIGHEDEN

Bovenstaande foto is van eergisteren aan ’t strand van Gandia, 30gr. dus het dakje kon wel open. De boulevard hier is er een van dertien in een dozijn, strandtenten, bars en 24 verdiepingen tellende torenflats. De stad zelf , c.a. 30km vanaf mijn stulpje is gezellig met veel terrasjes, koffietentjes, druk en luid pratende spanjaarden, doorgaands zeer vriendelijk en bij vragen uiterst behulpzaam. Leuke winkels waar ik graag mag langs slenteren en ook plots staande voor een mooi oud gebouw. Het was rond elf uur na mijn eerste koffie op een eenvoudig terrasje, had vandaag nog geen kerk bezocht (schijn je altijd te moeten doen ) dus een museum bleek het te zijn kon nog wel. Het paleis van de hertogen van Gandia welke deel uit maakten van de machtige familie Borgia, niet van die heel frisse jongens, aan bijvrouwen en daardoor ook bastaardkinderen geen gebrek. Toch gewoon leuk naar Italie verhuizen en paus worden, ja dat kon allemaal als je een beetje geld had. Nu heb ik een meer dan gewone belangstelling voor historie en was het dus snoepen hier. Na mijn verblijf hier wil ik nog naar Toledo ( oude mooie stad ) en naar het Escorial westelijk van Madrid alwaar Philips II , die engerd die ons in de tachtig jarige oorlog stortte naast zijn ouders Karel de V en Isabella van Portugal begraven ligt. Kom ik hier in dit paleis een schilderij tegen van Isabella van Portugal overleden in 1539 in Toledo. Nou Hans leuk voor jou hé ,maar op zo’n moment denk ik dan toch ……….. verrrek ….. klein wereldje.

Nu zul je je afvragen …. Hans jonge man wat doe jij nu zo’n beetje de hele dag buiten het vliegen vangen om ? Nou ….. dat dus ….. de een gaat naar Afrika en schiet een paar olifanten ik vang vliegen. Als ik deze onzin zit in te kloppen heb ik de dubbele voordeur geheel openstaan want dan schijnt de zon lekker binnen nadeel daarvan is dat het meteen stikt van de vliegen dus af en toe maar eens wat rond slaan. Recht tegenover die openstaande deur staat de kerk met die kl… klok die, je verzint het niet het gehele etmaal met slagen de hele uren aangeeft en dat na 1 minuut nog een keer herhaald . Om 12 uur ook ‘s-nachts hoor je ‘m dus 24 keer …… Zojuist ook nog even bij de drogist van het dorp geweest want daar zouden ze heb ik mij laten vertellen de lokale hier geproduceerde wijn verkopen. Ik moest ‘s-middags terug komen want dan kon men vertellen of er weer wijn binnen kwam. Hoop ik wel dat ze niet denken dat ik 24 flessen zal afnemen want de gedachte was slechts een om eens te proberen 🙂 Het eerste brood wat ik hier afgelopen maandag kocht in een heel oud donker stoffig zaakje bij een eveneens heel oude stoffige mevrouw is ook een verslag waard. Vers brood had ze niet, dat kwam pas de volgende dag maar ze had wel een paar van die verpakte gesneden kleffe fabrieksbroden liggen. Doorgaans mijd ik die maar ach ze was oud en stoffig en best wel aardig dus toe maar. Thuis gekomen dacht ik verrek, bij de eerste korst en de volgende snee waren er stukken uit en ook het plastic was aangevreten. Heb ze lachend op gegeten en ach …. ik mankeer nog niks dus weer eens te meer ……….. ben best wel een dierenvriend.

Ik ga morgen voor 4 dagen naar Ibiza, wel ooit twee maal op Mallorca geweest maar geen Ibiza. Auto mee, beetje rond kijken/ontdekken, met een nederlandse gids op de fiets door Ibizastad behoort tot de mogelijkheden. Heb me ook opgeven voor een yogales aan het strand gevolgd door een ontgiftend ontbijt. Moet je net bij mij zijn voor dit soort onzin dus tsjechische Yogi Jana maar eens om uitleg gevraagd. Nou Hans zei ze, dat ontgiften is ontstellend belangrijk, laatst hadden wij hier nog iemand die door de muizen aangevreten brood had gegeten en uhhhh ………………….. Oh !

De wijnrank van Otos in herfstkleuren.

Gisteren bij Frans geweest in El Campello. Frans woont daar nu een drie jaar en ken hem nog uit de tijd dat ik als kok eten verzorgde voor de tentenbouwers van “Rent a Tent” in o.a. Playa de Aro en Blanes. Frans wilde altijd al naar Spanje en nu hij ook gepensioneerd is heeft ie zich direct hier gevestigd. Eerst koffie bij Frans thuis en later een lunch aan het strand kortom een leuke dag was zo weer voorbij

En als laatste hieronder nog wat indrukken van rond het het dorp met naast de wijnranken de sinaasappels, mandarijnen, Citroenen en Olijven.

OTOS HERE I COME
DE WATERWEG NAAR IBIZA